10. juli 2020
Flere U&B-klasser på Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby lukker efter sommerferien. Eleverne overflyttes til mindre vidtgående tilbud. Foto: Jens Wollesen
Flere U&B-klasser på Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby lukker efter sommerferien. Eleverne overflyttes til mindre vidtgående tilbud. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre: Millionunderskud gør vores syge børn raske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre: Millionunderskud gør vores syge børn raske
Næstved - 11. juni 2019 kl. 05:53
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det kommer til at ende galt. Det er jeg bange.

arrow Læs også: Far til søn med autisme: Han stråler

Sådan siger Christina Gregersen, hvis søn blev visiteret til et undervisnings- og behandlingstilbud på Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby i april 2018.

Han har angst og autisme og har tidligere haft en periode på et halvt år, hvor han ikke gik i skole. I slutningen af januar i år blev han revisiteret til samme tilbud. I afgørelsen vurderer skolen, at han »er velplaceret i tilbuddet«.

Under to måneder efter modtager Christina Gregersen et brev fra Kobberbakkeskolen, som nu vurderer, at sønnen »vil kunne profilere af et mindre vidtgående skoletilbud«.

Kobberbakkeskolen er i gang med en strategiændring og har i den forbindelse besluttet at lukke fire U&B-klasser - heriblandt den klasse, sønnen går i.

Det undrer Christina Gregersen, at sønnen pludselig er blevet rask og ikke længere kræver behandling. Derfor går hun nu til kamp med opbakning fra foreningen Autisme4700.

- Lige pludselig over natten har han ikke brug for behandling mere. Der er ikke noget fagligt grundlag. Det er en spareøvelse. Uden tvivl. Det er igen, igen specieleverne, der bliver sat til side, konstaterer hun.

Kobberbakkeskolen har i skoleåret haft et overforbrug på omkring 13 millioner kroner.

Skoleleder Klaus Da Cunha afviser, at der er tale om en spareøvelse. Han fortæller, at ledelsen har kigget på de forskellige tilbud for at vurdere, om eleverne er visiteret til de rette tilbud, hvor de har mulighed for at udvikle sig.

- Der er børn, der er kommet ind under U&B hatten, som ikke kræver behandling. De kan godt være i et andet specialtilbud. Mange af de her børn har skolevægring eller angst, men de er altså ikke behandlingskrævende, forklarer han.

Læs hele historien i tirsdagens udgave af Sjællandske.

arrow Lille privatskole overlever elevflugt
03. juli 2019 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:04
arrow Landsformand: Et voldsomt svigt af børnene
11. juni 2019 kl. 10:58 Opdateret: kl. 10:55
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk