8. juli 2020
Motorvejsmafiaen, der sværger hinanden troskab også efter valget. Fra venstre: Henrik Brodersen (DF), Magnus Heunicke (S), Brigitte Klintskov Jerkel (K), Jacob Jensen (V), Torben Johansen (Næstved Erhvervsforening), René Christensen (DF), Laura Lindahl (LA), Zenia Stampe (RV), Bertel Haarder (V) og Mads Elming (Næstved Erhvervsforening). Foto: Kim Palm
Motorvejsmafiaen, der sværger hinanden troskab også efter valget. Fra venstre: Henrik Brodersen (DF), Magnus Heunicke (S), Brigitte Klintskov Jerkel (K), Jacob Jensen (V), Torben Johansen (Næstved Erhvervsforening), René Christensen (DF), Laura Lindahl (LA), Zenia Stampe (RV), Bertel Haarder (V) og Mads Elming (Næstved Erhvervsforening). Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folketingspolitikere sværger troskab om motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingspolitikere sværger troskab om motorvej
Næstved - 31. maj 2019 kl. 21:06
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et politisk debatmøde, hvor alle er enige. Det er noget af en sjældenhed i den igangværende valgkamp. Men det var ikke desto mindre tilfældet, da Næstved Erhvervsforening havde kaldt den såkaldte »motorvejsmafia« til møde i intime omgiver på Café Grønnegade i Næstved.

arrow Læs også: EL-kandidat siger nej til motorvej

- Jeg synes ordet mafia klinger forkert i den her sammenhæng, så jeg ser os nærmere som musketerer, der sværger hinanden troskab og er parate til at blande blod for at få motorvejen realiseret, sagde folketingets nestor, Bertel Haarder (V).

Han - og flere andre i blå blok - advarede samtidig vælgerne i det lille lokale mod, hvad der vil ske, hvis Socialdemokratiet vælter den borgerlige regering omkuld, og i stedet støtter sig til partier som Enhedslisten og Alternativet.

- I dag har vi en aftale om, at vi begynder byggeriet af motorvejen i 2024. Hvis Socialdemokratiet må støtte sig til venstrefløjspartier, så ved man aldrig, hvad der vil ske. Men du skal vide Magnus (Heunicke red.), at vi står bag dig i tykt og tyndt, sagde folketingets grand old man.

Også Dansk Folkepartis Henrik Brodersen har meldt sig på motorvejsholdet, da partiet er medunderskrivere af den aftale som regeringen offentliggjorde tidligere i år. Skraldemanden fra Skælskør leverede et meget sigende billede af den kamp, der også efter valget skal føres på Christiansborg.

- Enhver der har overværet en fødsel, ved at der kommer nogle veer, og så gælder det om at presse. Og presser man længe nok, så bliver resultatet noget smukt, sagde Brodersen, der var flankeret af partifællen René Christensen, som også er medlem af mafiaen.

Socialdemokratiets lokale spidskandidat Magnus Heunicke var taknemmelig over opbakningen fra de sjællandske folkevalgte, der nu også får tilslutning af SF's Jacob Mark. Han lovede en bred aftale om motorvejen - også efter valget.

Dermed er der - måske - udsigt til, at Næstved omsider får firesporet asfalt til Rønnede, hvis aftalen holder og politikerne holder, hvad de lover.

arrow Næstved-motorvejen forsinkes ikke
15. maj 2019 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:03
arrow Motorvej på vej: Sådan reagerer politikerne
15. marts 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 16:32
arrow Region jubler over nye motorveje - men sæt farten op
14. marts 2019 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:54
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk