29. september 2020
Karrebæksminde triatlon er blevet en udsolgt folkefest for 1350 atleter og tusindvis af tilskuere i ferieidyllen. Lørdag går det løs. Foto: Thomas Olsen
Karrebæksminde triatlon er blevet en udsolgt folkefest for 1350 atleter og tusindvis af tilskuere i ferieidyllen. Lørdag går det løs. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkefest for seje motionister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkefest for seje motionister
Næstved - 31. maj 2019 kl. 14:13
Af Kim Palm

Skal du til Karrebæksminde på lørdag, så tag cyklen eller et andet smidigt transportmiddel - eller kom i særdeles god tid. Der er nemlig statsgaranti for tæt trafik og kødannelser i ferieidyllen, når 1.350 deltagere iført badehætter kaster sig i bølgerne og tiljubles af tusindvis af tilskuere, der senere vil klumpe sig sammen om Græshoppebroen, når deltagerne krydser målstregen lørdag eftermiddag.

arrow Læs også: 86-årige Ellen i topform til broløb

Det er femte år i træk, at Karrebæksminde er værtsby for en triatlon, der ikke kun tiltrækker seje supermotionister, men som også henvender sig til alle dem, der drømmer om at gennemføre 950 meters svømning, 50 kilometer på cykel og 10,5 kilometer i løbesko. I år blev løbet udsolgt på rekordtid. Midt i marts var der ikke plads til flere. Dermed er Karrebæksminde Triatlon blevet en fasttømret succes og en event, der er kommet for at blive.

- Jeg tror det har noget med stedet at gøre. Det at gøre Karrebæksminde til centrum for en stor sportsevent, det er noget helt særligt. Og så værner vi om atleterne, lige fra begyndere til deltagere, der har prøvet disciplinen mange gange før, siger Nicholas Srozynski, der sammen med tre kammerater har stablet det store arrangement på benene.

Iført badehætter og neoprendragter kaster deltagerne sig i bølgerne klokken 12. Når svømningen er overstået smider deltagerne våddragterne og spænder cykelskoene. Cykelruten går ind i landet rundt igennem byerne Karrebækstorp, Bisserup og Spjellerup. Den vil være afspærret i den ene retning, så deltagerne kan altså godt risikere at møde modkørende biler. Cykelruten lukker kl. 15.20, og herefter åbnes der op for trafik i begge retninger.

Når deltagerne har overstået cykeldisciplinen gælder det de sidste 10,5 kilometer i kondisko. Første deltager ventes i mål ved Græshoppebroen kl. 14, og der er vinderceremoni for mænd og kvinder kl. 14.45. Sidste deltager forventes først at krydse målstregen kl. 16.30.

arrow Se billeder: Sol og sommer i ferieparadiset
26. juli 2019 kl. 08:32 Opdateret: kl. 13:02
arrow Græshoppebroen bliver lappet sammen i 2021
29. maj 2019 kl. 10:39 Opdateret: kl. 08:46
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk