26. november 2020
Der var totalt proppet i Fladsåhallens største selskabslokale til infomødet om DSB?s nye centralværksted. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der var totalt proppet i Fladsåhallens største selskabslokale til infomødet om DSB?s nye centralværksted. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folk væltede ind til møde med DSB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk væltede ind til møde med DSB
Næstved - 15. marts 2019 kl. 14:49
Af Kim Palm

DSB's planer om et centralværksted er årets nyhed i Mogenstrup og omegn. I hvert fald at dømme ud fra fremmødet torsdag aften, hvor Fladsåhallens største selskabslokale var proppet til sidste plads og hvor arrangørerne måtte tage endnu et lokale i brug for at gøre plads til samtlige interesserede tilhørere.

arrow Læs også: DSB-værksted tager form: Lokalplan på vej ud til borgerne

Både modstandere og tilhængere af projektet var mødt frem. Der blev klappet loyalt af gæsterne fra DSB, men der var også flere kritiske røster, der frygter for udsigten til den fredede Mogenstrup Ås.

På mødet kom det frem, at det er halvandet år siden, at DSB første gang præsenterede kommunen for planerne om et værksted til fremtidens flåde af elektriske vogne og lokomotiver. Men først kort før nytår stod det klart, at etaten havde købt herresædet Fladsågård og at de vil bruge 70 hektar af arealet til værksted.

- Vi har endnu ikke lagt os fast på, hvordan vi kommer til at bygge værkstedet. Men vi regner med fire til seks haller af 10 meters højde. De skal kunne håndtere togstammer af op mod 300 meters længde og vi skal også bygge lokaler til administration og lager, fortalte projektleder i DSB, Lars Deigaard. Han oplyste endvidere, at kun fem procent af arealet på i alt 70 hektar vil blive bebygget.

Værkstedet skal kunne håndtere og servicere 113 dobbeltdækkervogne, 50 nyindkøbte togvogne og 42 nye el-lokomotiver og beskæftige omkring 100 medarbejdere.

Denne artikel er et uddrag af en større artikel, der kan læses i sin fulde længde i dagens udgave af Sjællandske. Køb adgang til hele artiklen - og resten af avisen - på: https://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow DSBs nye centralværksted er rykket tættere på Sydsjælland
08. maj 2019 kl. 17:27 Opdateret: kl. 13:00
arrow Borgerforslag kan flytte DSB's centralværksted
04. maj 2019 kl. 05:57 Opdateret: kl. 14:09
arrow Debat: Er S i Næstved helt ude af trit ?
03. maj 2019 kl. 19:00 Opdateret: kl. 13:03
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk