14. december 2018
Rengøringen på Kobberbakkeskolen, afd. Sydby er i fuld gang, så man kan komme fnat-smitten til livs. Foto: Mia Than West
Rengøringen på Kobberbakkeskolen, afd. Sydby er i fuld gang, så man kan komme fnat-smitten til livs. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fnatudbrud breder sig: Endnu en skoleafdeling er ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fnatudbrud breder sig: Endnu en skoleafdeling er ramt
Opdateret 16. december 2017 kl. 15:08
Næstved - 16. december 2017 kl. 15:02
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden fredag har skadeservicefirmaet Recover været i gang med at rense og desinficere Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby på Parkvej i Næstved, der er angrebet af skorpefnat. Skolen lukkede fredag, og i alt 12.000 kvadratmeter skal gennemgås. Det er en kæmpe opgave, der tager tid.

arrow Læs også: Endnu et udbrud: To elever ramt af norsk skorpefnat

- Jeg kommer lige deroppefra. 32 mand er i fuld sving. De skal være færdige i aften, hvis vi skal nå at åbne onsdag. Jeg følger det nøje hele tiden og har tæt kontakt til servicelederne, lyder meldingen lørdag eftermiddag fra skoleleder Annika Bramming.

Flere af eleverne på afd. Sydby er blevet ramt af den meget smitsomme skorpefnat, som forårsages af en lille mide, der graver gange i huden og lægger æg. Indtil videre er der med sikkerhed konstateret flere tilfælde af skorpefnat på Kobberbakkeskolen, afd. Sydby, mens der på afd. Uglebro er tre tilfælde af den mere almindelige fnat, som er knap så smitson. Skolelederen oplyser til Sjællandske, at der nu også er to tilfælde på skolens afdeling i Rønnebæk.

- De to tilfælde er ganske almindelig fnat. Her er der rengjort og klar til undervisning mandag, forsikrer Annika Bramming.

Det betyder, at der er konstateret tilfælde af fnat på tre af skolens i alt fem afdelinger. For at komme smitten til livs er det også vigtigt, at børn og voksne, der er smittet med fnat kommer i behandling med det samme, så smitten ikke spreder sig yderligere. Hvis man har børn, der har været i kontakt med andre børn, som med sikkerhed er smittet med fnat, anbefales det desuden, at man behandler forebyggende. Behandlingen består af en specialcreme, der kan købes i håndkøb på alle apoteker.

arrow Ro på fnatcreme-salget
04. januar 2018 kl. 14:06 Opdateret: kl. 11:46
arrow Fnatalarm afblæst - nu er der igen ro på
04. januar 2018 kl. 08:45 Opdateret: kl. 08:28
arrow Lions donerer 10.000 kroner til fnatmiddel
23. december 2017 kl. 20:01 Opdateret: kl. 20:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk