19. januar 2020
Alle lokaler og overflader på Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby, blev i december sidste år desinficeret efter udbruddet af fnat. Regningen endte på omkring 800.000 kroner. Foto: Mia Than West
Alle lokaler og overflader på Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby, blev i december sidste år desinficeret efter udbruddet af fnat. Regningen endte på omkring 800.000 kroner. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fnat-angreb koster skole næsten en million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fnat-angreb koster skole næsten en million kroner
Næstved - 22. november 2018 kl. 05:55
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bekæmpelse af fnat kan blive en dyr omgang. Det kan Kobberbakkeskolen i Næstved skrive under på. Her udbrød der fnat i december sidste år, og regningen for specialrengøringen af skolens godt 12.000 kvadratmeter lyder på omkring 800.000 kroner.

Det fremgår af skolens årsrapport for skoleåret 2017/2018, som byrådet godkendte tirsdag aften. Regningen skal Kobberbakkeskolen selv betale.

- Skolerne har deres egne budgetter, og det skal kunne rumme, når der sker noget udforudset som et fnatudbrud. Der er desværre ingen frie penge, fortæller formanden for Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe (B).

Udbruddet af fnat blev opdaget, da en elev i en af specialklasserne i Centerafdelingen på Kobberbakkeskolen, afdeling Sydby, var hos lægen og fik det konstateret. Over 130 elever og medarbejdere kom i behandling for fnat. I nogle af tilfældene havde smitten udviklet sig til den mere smitsomme norske fnat, som også kaldes skorpefnat. Skolen tog ingen chancer. Alle elever og medarbejdere blev sendt hjem, og afdelingen på Parkvej blev lukket.

Ansatte fra skadeservicefirmaet Recover blev hyret til opgaven, og over 30 rengøringsfolk gik i gang med at rengøre og desinficere hele skolen. Alle hylder og reoler blev tømt, alle overflader, karme, dørhåndtag, toiletter med videre blev vasket grundigt. Ekstraregningen betyder, at skolen samlet har et underskud på 2,1 millioner kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk