24. juli 2021
Jordhvepse er dumme dyr og lige så ubehagelige som almindelige hvepse. Kim Pedersen har tre slags gift med i bilen, når han ordner hvepse. Foto: Jens Wollesen
Jordhvepse er dumme dyr og lige så ubehagelige som almindelige hvepse. Kim Pedersen har tre slags gift med i bilen, når han ordner hvepse. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyvemyrerne er lettet: Kim går til kamp mod skadedyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyvemyrerne er lettet: Kim går til kamp mod skadedyr
Næstved - 16. juli 2021 kl. 08:59

Af Kim Palm
Mens mange danskere lige nu fiser den af i strandkanten - eller drømmer om at gøre det - så er Kim Pedersen fra Fensmark trukket i fuld kampuniform. Forude venter endnu en travl arbejdsdag for Kim Pedersen, der lever af at bekæmpe de skadedyr husejerne plages af henover sommeren.

arrow Læs også: Vred mor frygter, det hele er tabt på gulvet: Oliver var mandsopdækket i halvandet år, og så blev han sat af på gaden

- Flyvemyrerne er lettet og hvepsene har også fået godt fat. Og nå ja, så er der alle rotterne. De skal også bekæmpes, fortæller indehaveren af MyreExpressen Sjælland, der har udvidet bemandingen med en ansat, der rykker ud fra Frederikssund og én på Lolland-Falster - ligesom konen Ulla også er trukket i arbejdstøjet og blevet professionel skadedyrsbekæmper.

Lige nu gælder det flyvemyrerne. Flyvemyrer er egentlig bare almindelige myrer - udstyret med vinger, som dasker dovent rundt i luften i store sværme for at parre sig med myrer fra andre kolonier. De er ikke mere farlige fordi de flyver, men de er dumme at have under huset og derfor skal de bekæmpes.

Hvepsefest
Den varme sommer har også skabt optimale vilkår for hvepsene. De sort-gule insekter har travlt med at bygge hvepseboer og Kim Pedersen har tre slags bekæmpelsesmidler med i bilen, en gift, der lammer dem øjeblikkeligt, en anden der dræber dem og så en skum, som de selv slæber med ind i hvepseboet.

- Det gælder i første omgang om at få ram på vagt-hvepsene. Det er dem, der sidder inde i boet og passer på dronningen. Når de er udryddet så gælder det dronningen. Får du ikke ram på hende, så flyver hun væk og bygger bo et andet sted, og så er det hele lige meget, forklarer manden i hvepse-uniformen.

Kim Pedersen har også en firbenet kollega med på job, nemlig hunden Kejser, en dansk svensk gårdhund, der er eminent til at fange rotter.

- Ja, faktisk har vi tre hunde ansat i firmaet i Fensmark, nu hvor konen også rykker ud og bekæmper skadedyr, fortæller Kim Pedersen i telefonen på vej til Nykøbing Falster, hvor en husejer har ringet og klaget sin nød:

Der er rotter på matriklen.

arrow I Corona top-ti
16. juli 2021 kl. 17:05 Opdateret: kl. 17:05
arrow Steiner Steinmetz har det sorte bælte i ord
16. juli 2021 kl. 13:24 Opdateret: kl. 13:24
arrow Varm legedag på Axeltorv
16. juli 2021 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk