23. oktober 2021
Familien Hussein foran Næstved Kommune. Fra venstre mod højre er det Hussein Omar Hussein, Allan Omar Hussein, Najah Mohamad Hussein og Omar Ali Hussein. Foto: Kristian Willumsen
Familien Hussein foran Næstved Kommune. Fra venstre mod højre er det Hussein Omar Hussein, Allan Omar Hussein, Najah Mohamad Hussein og Omar Ali Hussein. Foto: Kristian Willumsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtningefamilie i protest: Overnattede foran kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtningefamilie i protest: Overnattede foran kommunen
Opdateret 05. september 2016 kl. 06:30
Næstved - 03. september 2016 kl. 12:32
Af Kristian Willumsen

10 flyttekasser, et telt og en syrisk flygtningefamilie tilbragte torsdag nat til foran Næstved Kommunes hovedindgang. De fire flygtninge er, far, mor og to sønner. Familien er frustreret over kommunen, som de siger ikke vil hjælpe deres syge mor med at finde en egnet bolig. De overnattede foran kommunen i protest mod kommunens beslutning om at indkvartere moren i familien, 44-årige Najah Mohamad Hussein, i flygtningeboligerne på Skyttemarksvej.

arrow Læs også: Byråd giver dispensation til flygtningepavilloner

Najah Mohamad Hussein ankom til Næstved i går sammen med 21 andre flygtninge.

De tre andre familiemedlemmer bor i Næstved i forvejen. Hussein-familien fortæller, at Najah Mohamad Hussein er syg, og at hun lider af vejrtrækningsproblemer og pludselige besvimelser.

Sygdom gør, at hun ifølge familien, ikke kan bo sammen med en masse mennesker, uden at hendes sygdom forværres.

Det er ganske almindelige hverdagsting, der kan give Najah Mohamad Hussein komplikationer med vejrtrækningen.

- Når de andre beboere laver stærk mad, giver røgen fra køkkenet, min mor problemer med at trække vejret. Hun er syg og kan ikke bo på Skyttemarksvej, men vi får ingen hjælp fra kommunen, siger den ældste søn, 22-årige Allan Omar Hussein.

Han fortæller desuden, at sagsbehandleren fra kommunen har optrådt aggressivt overfor familien og sagt »at så kunne de jo bare bo på parkeringspladsen«. Den opfordring tog familien i mod, og de slog altså derfor et telt op foran kommunen. Teltet og familien er fredag lidt over middag væk igen.

Næstved Kommune får ikke mange oplysninger på forhånd om flygtningene de modtager. De har derfor ikke haft kendskab til Najah Mohamad Husseins sygdom.

- Vi tilbyder altid en helbredscreening, når vi modtager nye flygtninge. Det får Najah Mohamad Hussein selvfølgelig også tilbudt. Hvis et lægeligt skøn viser, at hendes sygdom gør, at hun ikke bør bo med mange andre, som familien påpeger, vil vi selvfølgelig kigge nærmere på det og se, hvad vi kan gøre, siger integrationschef i kommunen, Rebekka Helquist.

arrow Åbent hus i flygtningeboliger
06. oktober 2017 kl. 12:28 Opdateret: kl. 10:30
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk