17. januar 2021
Henrik Ejby er ejendomsmægler i Vordingborg og varm fortaler for flexboliger. Arkivfoto
Henrik Ejby er ejendomsmægler i Vordingborg og varm fortaler for flexboliger. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flexboliger strandet i kommunal syltekrukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flexboliger strandet i kommunal syltekrukke
Næstved - 17. februar 2019 kl. 06:52
Af Kim Palm

I Vordingborg kommune er det supernemt at konvertere et helårshus til en flexbolig, der kan benyttes som fritidshus.

arrow Læs også: Kommunen siger ja til flexboliger

- Der går mellem 30 til 60 minutter, så kan jeg fortælle ejeren af huset, at det også kan sælges som flexbolig og dermed tiltrække langt flere købere, der drømmer om et fristed på landet, siger ejendomsmægler i Vordingborg, Henrik Ejby.

Anderledes besværligt er det i Næstved kommune. Her kan politikerne ikke blive enige om, hvorvidt flexboligordningen er en god eller dårlig idé. Senest er den blevet behandlet i Landdistriktsudvalget, hvor man heller ikke kunne blive enige.

- Jeg tror ikke flexboligordningen er noget for Næstved kommune, siger formand for Landdistriktsudvalget Thor Temte (EL) og uddyber:

- Folk vil gerne bo ved Tystrup-Bavelse søerne og andre naturskønne steder i kommunen. Her skal husene nok blive solgt alligevel. Jeg tror derimod ikke på, at der kommer københavnere og forelsker sig i et hus i Sandved eller andre steder med udsigt til flade marker, siger Thor Temte.

Det ærgrer i den grad Henrik Ejby, der også sælger boliger udenfor Vordingborg kommune, hvor reglerne for konvertering af helårshus til fritidshus er anderledes besværlige.

- Jeg vil vædde 10 stegte rødspætter på, at der vil blive solgt masser af huse i Næstved kommune som flexboliger. Og det er mærkeligt, at vi i hele Vordingborg kommune, minus byerne Præstø, Stege og Vordingborg, kan sælge flexboliger. Men lige så snart du bevæger dig 10 kilometer nordpå, så er der lukket. Jeg har også prøvet at sælge en bolig på Stevns. Det er jo lettere at få opskriften på Coca Cola end en flexboligtilladelse der, siger Henrik Ejby, der sælger ejendomme på store dele af Sjælland samt Lolland og Falster.

I Næstved var der ellers lagt op til, at kommunen, der er den arealmæssigt største på hele Sjælland, ville tilslutte sig ordningen. Kommunen havde i oktober 2017 udarbejdet en detaljeret plan over, hvor helårshuse kunne sælges som flexboliger. I Næstved, samt i byer med dagpleje og skoletilbud ville der ikke blive givet tilladelse til flexboliger, mens der til gengæld skulle være frit slag på alle hylder ude på landet og i kommunens mindre landsbyer.

Men planen mødte modstand i Plan- og Erhvervsudvalget, der sendte den videre til høring i Landdistriktsudvalget, hvor man heller ikke er enige og derfor hverken siger ja eller nej til flexboliger i kommunen.

arrow Kommunens billigste hus: Køb inden det smuldrer væk
17. februar 2019 kl. 14:37 Opdateret: kl. 09:07
arrow Lokalråd skal høres om nye flexboliger
09. oktober 2018 kl. 10:40 Opdateret: kl. 09:47
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk