19. januar 2020
Børnehuset Nøddehegnet i Næstved har fået bevilget penge fra Socialstyrelsen til flere ansatte. Det giver blandt andet mulighed for at opdele børnene i mindre grupper og hjælpe de børn, der kræver ekstra støtte. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Børnehuset Nøddehegnet i Næstved har fået bevilget penge fra Socialstyrelsen til flere ansatte. Det giver blandt andet mulighed for at opdele børnene i mindre grupper og hjælpe de børn, der kræver ekstra støtte. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere pædagoger giver færre problembørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere pædagoger giver færre problembørn
Næstved - 22. august 2019 kl. 05:57
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Børnehuset Nøddehegnet har man gode erfaringer med, at ekstra ressourcer gør en stor forskel i hverdagen. Her har de fået bevilget penge af Socialstyrelsen til ekstra personale i en periode over tre år. Det betyder, at institutionen har kunnet ansætte to ekstra pædagoger på fuld tid. Det giver blandt andet mulighed for at dele børnene op i mindre grupper, og der er mere tid til at hjælpe de børn, der kræver ekstra støtte.

arrow Læs også: Byråd ændrer priser for pasning

- Der er ingen tvivl om, at hver en time kan mærkes. Det skaber stor værdi og effekt at være flere pædagoger. Det betyder noget for alle børnene, og det betyder så meget for arbejdsmiljøet, siger daglig leder Annette Duelund og tilføjer:

- Tid, nærvær og det at kunne blive og være i relationen med det enkelte barn er afgørende for at skabe et godt læringsmiljø.

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) påbegynder i disse dage forhandlinger om kommunernes økonomi for 2020. Et af de punkter, der skal tales om er minimumsnormeringer i dagtilbud.

Formand for Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune, Lars Hoppe Søe, venter spændt på, hvad forhandlingerne ender med. Han mener, det er vigtigt, at der tilføres flere penge til området, så der kan ansættes mere personale i kommunens daginstitutioner.

- Med de børn vi har, er der ikke det voksenniveau i institutionerne i Næstved Kommune, som der bør være. Der er flere børn, der har brug for at tages hånd omkring. Jo tidligere vi kan sætte nogen i gang med at hjælpe børnene og deres forældre, jo hurtigere kan de komme tilbage på rette spor, siger Lars Hoppe Søe.

arrow BUPL om ekstra penge til børn: Det rækker jo ingenting
23. oktober 2019 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:50
arrow Private pasningstilbud er stabiliseret
08. september 2019 kl. 16:02 Opdateret: kl. 17:07
arrow Førskole ændres: Børn skal blive længere i dagtilbud
21. august 2019 kl. 10:43 Opdateret: kl. 09:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk