21. september 2021
Fiskeri- og Bymuseet i Karrebæksminde, lige før broen, danner igen rammen om Flemming Rønnes abstrakte motiver. Denne gang med værker, der ikke tidligere har været udstillet. Privatfoto
Fiskeri- og Bymuseet i Karrebæksminde, lige før broen, danner igen rammen om Flemming Rønnes abstrakte motiver. Denne gang med værker, der ikke tidligere har været udstillet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flemming Rønnes værker på ny udstilling i Karrebæksminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Rønnes værker på ny udstilling i Karrebæksminde
Næstved - 04. august 2021 kl. 07:50

Karrebæksminde: Ikke tidligere viste værker af af den kendte Næstved-maler Flemming Rønne udstilles fra lørdag den 14. til og med fredag den 20. august. Udstillingen vil i perioden dagligt være åben for offentligheden fra kl. 11-16.

arrow Læs også: Nyt pitstop er et paradis for autocampere

Sidste sommer udstillede Anders Rønne og Christopher Glimberg Rønne værker af deres onkel, Flemming Rønne, på Fiskeri- og Bymuseet i Karrebæksminde.

Det blev en meget velbesøgt udstilling, hvor mange besøgte det smukke museum ved broen i Karrebæksminde for at se eller gense værker af en af Næstveds mest anerkendte abstrakte billedkunstnere.

- Det var sjovt at høre folk fortælle anekdoter om vores på alle måde farverige onkel, og mange gik da også derfra med et maleri af Flemming, siger Anders Rønne om udstillingen:

Flemming Rønne, der i dag lever et stille liv på plejehjemmet Symfonien, har udstillet i mange lande, bl.a. på Deutsche Museum i München og i Kunstnerbyen El Hod i Israel, hvor han også arbejdede i flere år. I Danmark har hans værker som Asger Jorns og Per Kierkebys bl.a. hængt på den censurerede Kunstnernes Efterårsudstilling i København.

Nye værker
I sin lejlighed i Ramsherred og på sine mange rejser overalt i verden malede Flemming Rønne sine abstrakte motiver, typisk med ansigter og sole i klare farver, og han gjorde, ifølge nevøerne sig lige stor umage, uanset om opgaven var at dekorere en serviet til en køn kvinde eller at skabe et maleri til en stor udstilling i udlandet.

De to brødre har gennem deres liv købt og fået mange værker af deres onkel, og det er fra den beholdning, de to brødre nu viser deres onkels liv som kunstner frem.

Og man kan roligt besøge udstillingen, selvom man også oplevede den sidste år, mener Anders Rønne.

- Vi kommer til at vise værker, små og store, der ikke tidligere har været udstillet, både abstrakte malerier, tegninger, tryk, skulpturer, æsker og kort vil bliver præsenteret, siger han.

arrow Den omvendte rækkefølge
04. august 2021 kl. 20:31 Opdateret: kl. 17:22
arrow Thor Temte vælger liste A fremfor bare at liste af
04. august 2021 kl. 19:36 Opdateret: kl. 19:36
arrow Fem mænd nægter sig skyldige i sag om hvidvask
04. august 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 17:32
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk