17. januar 2019
Forbrugerne i Fuglebjerg nyder godt af det smukke majvejr. De seneste 14 dage har solvarmeanlægget stået for 100 pct. af vand og varmeforbruget i byen.
Forbrugerne i Fuglebjerg nyder godt af det smukke majvejr. De seneste 14 dage har solvarmeanlægget stået for 100 pct. af vand og varmeforbruget i byen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjernvarmekunder får varmt vand fra solvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernvarmekunder får varmt vand fra solvarme
Næstved - 22. maj 2018 kl. 08:14
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De sidste 14 dage er der ikke kommet røg op af skortstenen hos Fuglebjerg Fjernvarme. Flisanlægget står stille og det varme vand til 1092 fjernvarmekunder leveres i stedet og udelukkende af fjernvarmeværkets solvarmeanlæg,

arrow Læs også: Mona får solceller i baghaven

- Lykke er når solen skinner i Fuglebjerg og folk jeg møder henne i Brugsen har da også bemærket, at der ikke længere kommer røg op af skorstenen, siger Gunnar Hansen, formand for Fuglebjerg Fjernvarme.

Ved siden af solvarmeanlægget er der opført en akkumuleringstank med plads til 3,6 mio. liter vand. Det gør det muligt at gemme solvarmen til de grå dage, hvor solen ikke leverer varme til forbrugerne i Fuglebjerg.

Solvarmeanlægget blev indviet i efteråret 2016 og består af 840 solfangere med et areal på i alt 10.000 m2. Og nu skal det udvides med yderligere 84 solfangere. Det vil give kunderne billigere varme.

- Allerede sidste år satte vi prisen ned med 20 kr. pr. megawatt og vi forventer også næste år at kunne sætte varmeprisen ned, siger Gunnar Hansen.

Investeringen i mere solvarme hænger også sammen med de stigende flispriser. Prognosen siger, at flisen vil stige yderligere de kommende år, så hver gang solvarmen leverer en megawatt, er der penge at spare på flisen.

Solvarmeanlægget i Fuglebjerg dækker et område på i alt seks hektar. For at skærme naboerne mod genskin har Hedeselskabet plantet en bevoksning, der bliver 2 1/2 meter høj. Kun en enkelt nabo har klaget over solvarmeanlægget. Ellers har der kun været positive reaktioner hos de omkringboende og blandt varmekunderne.

Gavnø er anderledes
Solinvesteringen i Fuglebjerg kan på ingen måde sammenlignes med planerne på Gavnø Gods, hvor baron Otto Reedtz-Thott har ansøgt Næstved Kommune om at etablere et solcelleanlæg på 120 hektar på godsets jorde i Rettestrup, Svenstrup, Vejlø og Basnæs. Dels er Gavnøs solcelleanlæg 20 gange større end Fuglebjergs. Og Gavnø vil levere strøm til 50.000 husstande, mens Fuglebjerg leverer varme til godt 1.000 husstande.

arrow Gavnøbaron vil bygge gigantisk solcellepark
15. maj 2018 kl. 05:52 Opdateret: kl. 15:19
arrow Se billederne: Så er byggeriet af nyt solvarmeanlæg i gang
20. juni 2016 kl. 08:37 Opdateret: kl. 17:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk