22. oktober 2021
Helle Brandt Petersen (tv.) og Malene Svarre skal stå i spidsen for det nye fitnesscenter på Vestre Kaj 6 - med udsigt ud over Næstved Havn. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Helle Brandt Petersen (tv.) og Malene Svarre skal stå i spidsen for det nye fitnesscenter på Vestre Kaj 6 - med udsigt ud over Næstved Havn. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fitness for livsnydere skal skabe mere liv på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fitness for livsnydere skal skabe mere liv på havnen
Næstved - 12. april 2021 kl. 09:15
Af Mia Than West

Fitness for livsnydere, svømning i havnebassinet og kulturarrangementer på terrassen med udsigt over Næstved Havn. Visionerne for et nyt fitnesscenter på Vestre Kaj 6 er mange. 54-årige Malene Svarre og 49-årige Helle Brandt Petersen har indgået partnerskab og åbner »Sea Club Fitness« på Næstved Havn.

arrow Læs også: Debat: Coronabelønning contra at redde kvinder for kræft

Malene Svarre er indehaver af Byens Fitness i den tidligere biograf på Jørgen Jensens Vej, der på nuværende tidspunkt er lukket på grund af coronarestriktionerne. Aktiviteterne her ophører med udgangen af juli måned, når lejemålet udløber.

- Vi har haft en rigtig god tid med Byens Fitness. Men da jeg fik muligheden for at være med til at starte et helt nyt center med en meget attraktiv placering ud til Næstved Havn, kunne jeg ikke sige nej. Samtidig har vi i fællesskab ambitioner om at skabe et nyt og anderledes træningscenter med et helt særligt miljø, fortæller Malene Svarre.

- Det er ikke bare et fitnesscenter. Vi vil gerne være en klub med atmosfære og nærvær, hvor man trives og kan komme og hygge sig. Det er fitness for livsnydere, og der er plads til alle her, siger Helle Brandt Petersen, der er uddannet indenfor detailhandel, men har trænet dagligt i Byens Fitness gennem mange år.

Revisor har købt ejendom

Det er statsautoriseret revisor Lars Engelsted Petersen, som i forvejen har revisionskontor ud til havnen, der har købt ejendommen på Vestre Kaj 6, hvor der tidligere har været shippingfirma.

- Jeg har i noget tid gået og tænkt, at det kunne være dejligt med noget mere liv og aktivitet på havnen. Da jeg erfarede, at Vestre Kaj 6 stod tomt og var til salg, slog jeg til. Et fitnesscenter med mange aktiviteter og mennesker tror jeg vil være godt - både for havneområdet og for byen. Og også for min egen sundhed, siger Lars Engelsted Petersen, der lejer lokalerne ud til »Sea Club Fitness« og ser frem til at få træningsfaciliteter tæt på sit kontor.

En kulturinstitution

Det er hans hustru Helle Brandt Petersen, der sammen med Malene Svarre skal stå i spidsen for det nye fitnesscenter, der kommer til at skille sig ud fra byens andre fitnesscentre.

Ånden og den gode stemning fra Byens Fitness videreføres i det nye fitnesscenter, hvor de to indehavere vil skabe et miljø, der ikke blot stiller håndvægte, spinningcykler og løbebånd til rådighed til træningen.

- Derfor kalder vi det en klub. Det er klubånden og en kombination af hygge, god træning og arrangementer. Vi ønsker selvfølgelig at bygge videre på alle de gode ting, som er oparbejdet i Byens Fitness, men vi bliver også en kulturinstitution med musik og spændende foredrag. Det er eksklusivt på den gode måde, forklarer Malene Svarre.

Artiklen fortsætter under billedet.

I lokalet her er planen at indrette cykelsal med plads til 23 cykler i den ene ende og et område til crosstræning i den anden, fortæller Malene Svarre.

- Det skal være et afslappet sted, hvor man hilser på hinanden, når man kommer. Det skal være et sted, der summer af mange andre slags aktiviteter end træning. Det kan være caféaftener med madlavning, øl- og vinsmagninger og spilleaftener. Det bliver kun fantasien, der sætter grænser, supplerer Helle Brandt Petersen.

Udendørs træning

Der er masser af plads - godt 1200 kvadratmeter. Lokalerne er lyse, og der er højt til loftet. De overtog bygningen den 1. april, og forude venter en større ombygning, hvor lokalerne skal indrettes til forskellige hold og træning samt omklædningsrum med badfaciliteter.

Der bliver også indrettet café med lounge, hvor man kan nyde en kop kaffe, en vand eller måske et glas vin - før og efter træning. Der er også planer om brunch samt mulighed for madlavning med en diætist.

Hvis alt går vel, forventer de at kunne tage de nye lokaler i brug til august. »Sea Club Fitness« starter dog allerede med udendørs træning på terrassen og på den store asfalterede p-plads bag bygningen fra den 3. maj. Der vil blive træningshold både formiddage og eftermiddage, og som coronarestriktionerne er nu, må der være op til 50 personer samlet til udendørs træning.

Starten på byudvikling

Instruktørerne fra Byens Fitness følger med over i det nye set up. Dertil kommer en række nye instruktører samt tilknyttede personlige trænere, kostvejledere, diætister med videre.

Malene Svarre og Helle Brandt Petersen har dog ingen ambitioner om, at »Sea Club Fitness« skal vokse sig alt for stor.

- Vi går ikke efter at have 2000 medlemmer. Det skal ikke være en fabrik, siger Malene Svarre, der glæder sig til at komme i gang.

- Jeg ser gerne, at vi om nogle år kan svømme i havnebassinet og stå på paddleboard. Det er starten på en byudvikling. Vi ser en fremtid i at være her, konstaterer hun.

arrow Kontanthjælpsmodtager: - Jeg er for syg til at arbejde
19. april 2021 kl. 04:39 Opdateret: kl. 14:58
arrow Flere tusind kvinder får tilbudt brystundersøgelse for sent
15. april 2021 kl. 08:16 Opdateret: kl. 13:09
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk