23. januar 2021
I en sværm af myg og fluer lykkedes det lokale sportsfiskere at fiske tre ton døde fisk op af Fiskesøen på Ydernæs. Foto: Benjamin Hansen
gallery icon

Se billedserie

I en sværm af myg og fluer lykkedes det lokale sportsfiskere at fiske tre ton døde fisk op af Fiskesøen på Ydernæs. Foto: Benjamin Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiskesø kollapser: Tonsvis af døde fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskesø kollapser: Tonsvis af døde fisk
Opdateret 13. august 2020 kl. 08:31
Næstved - 13. august 2020 kl. 04:43
Af Kim Palm

Fiskesøen på Ydernæs er kollapset. Den våde juli og det varme vejr i august har tappet søen for ilt og lokale sportsfiskere har fisket mere end tre ton døde fisk op af søen.

arrow Læs også: Borgmester om fiskedød i Fuglesøen: Det store vandhul har det skidt

- Det er vigtigt at få de døde fisk op af søen, da fisk i forrådnelse optager endnu mere ilt, og er med til at de resterende fisk dør endnu hurtigere, fortæller Morten Juul Jensen, der var anfører ved aktionen, hvor sportsfiskere satte både ud i vandet for at fiske døde karper, skaller og aborrer op af søen.

Sportsfiskerne var glade for, at kommunen gav dem lov at sætte både ud i søen, men da de spurgte om bortskaffelse var der ingen hjælp at hente.

Men nu sker der noget efter at Sjællandske præsenterede borgmester Carsten Rasmussen for en stinkbombe af tre tons døde fisk ved søbredden.

- Vi er rigtig glade for sportsfiskernes indsats, men det er selvfølgelig vores ansvar at få fiskene fjernet, siger Carsten Rasmussen.

Derfor blev der onsdag aften stillet containere op til døde fisk, som vil blive kørt til Affald Plus, der kan forvandle fiskene til pulp og biogas.

Det er langtfra første gang at Fiskesøen på Ydernæs bliver ramt af iltsvind. Sportsfiskerne har derfor foreslået kommunen, at der opsættes springvand i søen, der kan friske vandkvaliteten op og skaffe ilt til fiskene - en idé kommunen har lovet at se nærmere på.

arrow Efter voldsom fiskedød: Ingen planer om springvand i søen
14. august 2020 kl. 21:31 Opdateret: kl. 10:56
arrow Borgmesteren tager affære: Klar med containere til rådne fisk
13. august 2020 kl. 10:31 Opdateret: kl. 09:59
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk