2. august 2021
Norlys rykker ind i Næstved og forsyner 30.000 adresser med fibernet - også på adresser som allerede har fået fiber i vejkanten. Foto: Norlys
Norlys rykker ind i Næstved og forsyner 30.000 adresser med fibernet - også på adresser som allerede har fået fiber i vejkanten. Foto: Norlys
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiberkrig rammer byen: 30.000 adresser skal have nyt fibernet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fiberkrig rammer byen: 30.000 adresser skal have nyt fibernet
Næstved - 15. juli 2021 kl. 04:43
Af Kim Palm

Har du allerede fået fiber, så kan du godt forberede dig på én ting. Gravearbejdet vil fortsætte i vejkanten, for nu melder den jyske energikæmpe Norlys sig klar til fiberkrig i Næstved og går efter 30.000 adresser i og omkring byen, meddeler selskabet, som ejes af tv- og internetleverandørerne Stofa og Boxer.

arrow Læs også: Bornholm giver sikker grund under fødderne

- Det er et kæmpe projekt, der rulles ud i Næstved, siger Torben Poulsen, der er administrerende direktør for Norlys Tele, som omfatter Norlys fiberforretning - og fortsætter:

- I Næstved stod vi overfor en stor udfordring med at opgradere det nuværende kabel tv-net, der forsyner byens tv- og bredbåndskunder. Derfor besluttede vi at opgradere til lynhurtigt fibernet. Der er tale om en langsigtet og fremtidssikret investering og ja, der vil være et betydeligt overlap blandt de husstande, som allerede har fået fiber lagt ind, fortæller Torben Poulsen.

Valgfrit for kunderne

I forvejen har TDC og Fibia i stor stil lagt fibernet ind til husstande i og omkring Næstved. Og nu kommer jyske Norlys på banen med et ambitionsniveau om at nå ud til en kvart million husstande inden udgangen af 2023.

- Vi giver kunderne valgfrihed og du vil få et åbent fibernet med frit valg mellem 10 leverandører.

I brugerforeningen Stofa Næstved, der glæder formand Lindy Nymark Christensen siger over, at den gamle teknologi bliver skiftet ud med den nyeste model, der lover topfart på nettet.

- For den almindelige tv-seer tror jeg ikke, de vil opleve nogen nævneværdig forskel, men for internetkunder er fiber jo fremtiden, siger Lindy Nymark Christensen.

Norlys ejer gennem Stofa egne kabel-tv-net i blandt andet Næstved, Skælskør, Sorø og Slagelse.

Hvad siger Fibia?

Hos konkurrenten Fibia ønsker salgsdirektør Mia Strostrup ikke kommentere på det jyske fiber-fremstød på Sjælland, og tilføjer:

- Norlys' ambitioner har ikke betydning for vores strategi. Vi fastholder, at vi senest i løbet af 2023 har givet et tilbud til alle Andels andelshavere om mulighed for fibernet. I Næstved - vi har allerede rullet rigtig meget fiber ud i og omkring Næstved. Vi tilbyder et konkurrencedygtigt produkt og er samtidig i gang med at åbne vores net for andre operatører så vi hilser konkurrencen velkommen, lyder det altså fra Fibia, der er ejet af Andel, som tidligere hed Seas-NVE.

Lige nu er 700.000 danske adresser sluttet til en fiberforbindelse, som kan levere internet, tv og telefoni. Inden udgangen af 2023 ventes tallet at stige til én million.

arrow Abe-maskot gør kræftsyge børn glade
15. juli 2021 kl. 10:13 Opdateret: kl. 10:13
arrow Helle Engbork: Vi må ud, hvor folk er
14. juli 2021 kl. 16:50 Opdateret: kl. 16:45
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk