19. oktober 2021
Rekrutteringskonsulent Cathrine Krøyer og hende kollega Jesper Nielsen fra Femern Agency fornemmede en stor interesse for job ved Femernbyggeriet. Foto: Thomas Olsen
Rekrutteringskonsulent Cathrine Krøyer og hende kollega Jesper Nielsen fra Femern Agency fornemmede en stor interesse for job ved Femernbyggeriet. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Femern på jagt efter arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Femern på jagt efter arbejdskraft
Opdateret 24. september 2021 kl. 08:58
Næstved - 24. september 2021 kl. 08:39
Af Rikke Bondesen

Herlufsholm Idrætscenter var stuvende fuldt, da Næstved Jobcenter bød indenfor til jobmesse for fjerde gang. Fordi det var halvandet år siden sidst på grund af Coronaen var der ekstra meget aktivitet, Vi har haft mere end 650 gennem hallerne for at besøge de 65 stande, siger virksomhedskonsulent i Næstved Kommune, Steen Christensen.

arrow Læs også: Jobmesse: Ude for at se hvor hun kan få job efter skolen

For første gang var Fermernbyggeriet med på jobmessen, repræsenteret af byggekonsortiet FLC, Femern Link Contractors, og af Fermern Agency, der er et samarbejde mellem Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune.

Masser af jobs

Der er en konstant strøm at besøgende, der stopper op ved Femern Agencys stand. hvor rekrutteringskonsulenterne Jesper Nielsen og Cathrine Krøyer fra Femern Agency svarer på spørgsmål om jobmulighederne ved Femernbyggeriet.

- Der er en køretid på en time og ti minutter fra Næstved, og der er mange der er interesseret når vi fortæller, at selv de måske synes, at der er langt til Rødby, så slipper de for at sidde trafikkøerne mod København, sige Cathrine Krøyer.

Lige nu arbejder der 800 ved Femernbyggeriet, men man forventer at der vil være 3-4000 beskæftiget med byggeri og service i forbindelse med Femern i 2014-26.

- For øjeblikket er det især jord- og betonarbejdere der er brug for, men til november begynder man at bygge fabrikken der skal fremstille de store betonelementer til tunnelen, forklarer Jesper Nielsen.

På standen ved standen ved siden af fortæller Femern Link Contractors medarbejdere både unge og voksne om alle de lærepladser som konsortiet skal oprette i løbet af byggeperioden. Det drejer sig om 470 elevårsværk indenfor alt fra struktørelever over vagter og serviceassistenter til kokke.

Da jobmessen slutter torsdag middag i Herlufsholm Idrætscenter kan Cathrine Krøyer fra Femern Agency smile tilfreds. Hun har talt med jobsøgende fra mange faggrupper, som har ville høre om mulighederne for en job ved Fermern byggeriet. Der har blandt andet være jord og betonarbejdere, it-kyndige og oversættere forbi standen.

- Jeg har fået plantet de 50 visitkort jeg havde med og lidt til i hænderne på potentielle Fermern medarbejdere, og der er jeg godt tilfreds med, siger rekrutteringskonsulent Cathrine Krøyer.

arrow Jobmesse: På udkig efter nyt senior-egnet job
24. september 2021 kl. 08:44 Opdateret: kl. 08:45
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk