2. august 2021
Jens-Peter Rasmussen har plantet 10.450 træer og planter for at etablere en ny skov på 3,13 hektar. Fotos: Martin Rye
gallery icon

Se billedserie

Jens-Peter Rasmussen har plantet 10.450 træer og planter for at etablere en ny skov på 3,13 hektar. Fotos: Martin Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem nye skove på vej: Jens-Peter har plantet over 10.000 træer og planter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fem nye skove på vej: Jens-Peter har plantet over 10.000 træer og planter
Opdateret 15. juni 2021 kl. 06:37
Næstved - 15. juni 2021 kl. 06:28
Af Martin Rye

Det ser ikke ud af meget.

Små grene stikker op af den tørre markjord. Men om nogle år er Jens-Peter Rasmussens mark forvandlet til en skov.

Landmanden fra Karrebæktorp har nemlig fået tilskud fra Landbrugsstyrelsen til at plante 3,13 hektar ny skov. Han er en af fem landmænd, der har fået støtte fra styrelsen til at plante i alt 16,38 hektar skov i Næstved Kommune.

- Jeg gør det for naturens skyld, siger Jens-Peter Rasmussen, der ejer en gård og et landområde på lidt over syv hektar.

Han har plantet over 10.000 træer og planter for at få det store område fyldt ud. Det er alt fra egetræer til fuglekirsebær til dunet gedeblad.

- Det er rart at se noget forskellighed i naturen og tiltrække en masse dyreliv, siger Jens-Peter Rasmussen, der selv bruger sine hektarer til at jage efter råvildt, fasaner og skovduer.

Spiser pengene

Marken blev sået lige inden påske, og træerne er groet op i knæhøjde. Hele området er hegnet ind for at undgå at råvildt, og især harer, ikke spiser de nyplantede træer. De tager nemlig fat helt nede ved roden og tager hele træet med sig i en mundfuld.

- Jeg bliver nødt til at sætte hegn op. Ellers spiser de jo alle pengene, siger Jens-Peter Rasmussen og sparker en tidsel væk med sine sorte træsko.

For ikke nok med at dyrene tager livet af planterne, så pibler ukrudtet op på den nyplantede mark. Hvis træerne og planterne står i skygge fra blandt andet tidsler, kan de ikke vokse optimalt. 3-4 gange om året må landmanden ud at luge ud, så han kan få gjort kål på ukrudtet.

Skov om fem år

Jens-Peter Rasmussen forventer, at der går fem år, før at marken så småt kan begynde at ligne en skov. Men allerede til næste sommer begynder træerne og planterne virkelig at tage fat, fortæller han.

- Der har rødderne fået ordentlig fat, så de virkelig kan gro, siger Jens-Peter Rasmussen og kigger over mod et par færdigroede egetræer, der kaster sine store skygger på lilleput-træerne.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk