17. september 2019
Tyske Fabian Ernst og  Alexander Quaye fra Ghana har fornylig købt Næstved BK. Nu er de indledende forhandlinger om brugen af Næstved Stadion gået  i gang. Til venstre ses klubbens direktør Jakob Gaxe Gregersen. Foto: Simon Ydesen
Tyske Fabian Ernst og Alexander Quaye fra Ghana har fornylig købt Næstved BK. Nu er de indledende forhandlinger om brugen af Næstved Stadion gået i gang. Til venstre ses klubbens direktør Jakob Gaxe Gregersen. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faste regler for leje af stadion i nabokommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faste regler for leje af stadion i nabokommuner
Næstved - 20. marts 2019 kl. 10:25
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er endnu ikke indgået en aftale mellem Næstved Kommune og Næstved Boldklub, om hvor meget lejen for Næstved Stadion skal stige i forbindelse med, at stadion er blevet opgraderet eller om den skal stige overhovedet.

Der har været kritik af, at Næstved Kommune ikke fik en aftale på plads, inden man opgraderede stadion, fordi man dermed bragte sig i en ringere forhandlingsposition.

Sidste sommer blev det lagt flere kilometer varmerør under græstæppet for tre mio. kroner, og til august bliver der investeret ni millioner kroner i et helt nyt lysanlæg. Det sker, for at Næstved Boldklub fortsat kan have hjemmebane i Næstved og ikke bliver tvunget til at spille sine hjemmekampe på stadion i for eksempel Slagelse.

Divisionsforeningen og DBU fastsætter kravene til stadions i 1. division, og vil man være med, skal kravene opfyldes.

Disse krav har Næstved Kommune valgt at imødekomme, men kommunen har endnu ikke indgået en ny aftale med Næstved Boldklub, om hvad den fremtidige leje af Næstved Stadion skal være, efter at der er investeret 12 mio. skattekroner.

Chefkonsulent i Næstved Kommune Ole Hansen fortæller, at man netop er gået i gang med dialogmøder med de nye ejere af Næstved Boldklub, tyskeren Fabian Ernst og ghaneseren Alexander Quaye og direktør Jacob Gaxe Gregersen.

I Guldborgsund Kommune har de også et 1. divisionshold, der spiller på det kommunale stadion, og her er der forlængst indgået aftale.

Det fortæller direktør i Guldborgsund Kommune Alma Larsen.

Nykøbing FC. og kommunen har en aftale om, at klubben betaler et fast beløb om året. Det er baseret på en beregning af, hvor meget tid klubben lægger beslag på stadion, hvor kommunen kunne bruge det til andet.

- Hvis vi renoverer stadion, blive prisen automatisk hævet. Det gør den også, hvis klubben rykker op eller ned, siger hun.

Alma Larsen fortæller, at det er en gammel aftale, som er godkendt af Tilsynsrådet.

I Lyngby-Taarbæk Kommune har man også en fast aftale.

Jacob Holm Hansen, kommunikationsstrateg, skriver i en mail, at kommunen følger Konkurrencestyrelsens regler for beregning af husleje for stadion på Superliga og 1. divisions-niveau.

Såfremt der kommer nye krav fra DBU eller Divisionsforeningen, der medfører behov for yderligere anlægsinvesteringer eller øgede driftsudgifter, så justeres lejekontrakten svarende til investeringen og de øgede driftsudgifter.

Det kan man læse i samme mail.
En lignende aftale findes i Køge, der også spiller i 1. division. Klubben HB Køge holder til Køge Idrætsparks stadion, der er ejet af kommunen

Fastsættelse af lejen for benyttelse af det lejede sker i henhold til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens model af 18. august 2003 for beregning af markedslejen for kommunalt ejede stadions.

Der taget højde for kommunens kapitalomkostninger ved opførelse af stadionanlægget, lejers udnyttelse af tilskuerkapaciteten samt de forventede drifts- og vedligeholdelsesomkostninger i beregningen.

I Slagelse foreligger også en fast aftale for benyttelse af stadion. Her spiller klubben kun i 2. division, men aftalen var også på plads, da FC Vestsjælland spillede i Superligaen.

På byrådsmødet tirsdag aften besluttede politikerne at frigive de sidste 4,5 mio. kroner, og i dag onsdag bliver kontrakten med det firma, der skal stå for opsætningen af det nye lysanlæg på stadion underskrevet - pris i alt ni mio. kroner.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk