24. oktober 2021
Flygtningepavillonerne på Skyttemarksvej skal enten rives ned, flyttes eller foræres væk. Og beboerne skal i stedet anvises plads i billige almene boliger et eller andet sted i kommunen. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Flygtningepavillonerne på Skyttemarksvej skal enten rives ned, flyttes eller foræres væk. Og beboerne skal i stedet anvises plads i billige almene boliger et eller andet sted i kommunen. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til flygtningeby: Hvadskal der ske med pavillonerne?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til flygtningeby: Hvadskal der ske med pavillonerne?
Næstved - 19. oktober 2019 kl. 05:52
Af Kim Palm og Anna C. Møhl

Senest 20. juni 2020 flytter den sidste flygtning ud af pavillonerne på Skyttemarksvej i Næstved.

Til den tid vil flygtningelandsbyen være historie. Afviklingen er i gang og de tilbageværende flygtninge er i færd med at blive indlogeret i billige almennyttige boliger.

arrow Læs også: Flygtningeby på auktion - eneste bud er 50 kroner

Det er kommunen, der ejer pavillonerne og spørgsmålet er derfor, hvad der skal ske med barakbyen på Skyttemarksvej.

Økonomiudvalget har sagen på dagsordenen mandag og står det til Venstres Søren Revsbæk er der flere anvendelsesmuligheder til de omdiskuterede barakker, der blev købt af RUC for to millioner kroner, men som endte med at koste kommunen 12 millioner kroner.

- Jeg synes vi i første omgang skal forhøre os ude på skolerne om de har behov for mere plads. Der er allerede opsat en pavillon på Fladså-skolen i Mogenstrup, og måske er der andre af kommunens skoler, som står og mangler plads, siger Søren Revsbæk.

Han ser også muligheder i at anvende boligerne som ungdomsboliger, da kommunen mangler billige boliger til studerende.

- De skal selvfølgelig placeres et andet sted. Men det ville i min optik give god mening at bruge dem som billige studieboliger, siger Søren Revsbæk.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) tror, at der kan være interesse i at sælge boligerne til et byggefirma, da der er hektisk aktivitet i byggeriet netop nu.

- Et bud kunne være at sælge byggegrunden med pavillonerne. Et byggefirma kunne f.eks være interesserede i at få boliger til deres medarbejdere og så kunne pavillonerne flytte videre til den næste byggeplads, siger Carsten Rasmussen.

Når flygtningebyen er nedlagt kommer der boliger i stedet. Kommunen har udbudt 6.100 kvadratmeter på Skyttemarksvej/Fasanvej til storparceller.

Og regionsdirektør i ejendomsmæglerfirmaet, EDC, John Borrisholt regner med at lukke en aftale om salg af grunden inden årsskiftet. Her er der lagt op til bebyggelse i op til to etager, gerne i genanvendelige materialer og med mulighed for egne haver og fællesarealer.

-Flygtningelandsbyen blev opført i 2015, da Danmark lige som det øvrige Europa, oplevede en massiv tilstrømning af folk, der flygtede fra deres hjemlande, Eritrea, Syrien, Somalia, Burma og Congo.

arrow Byggeskandale for otte millioner kroner
13. maj 2020 kl. 16:55 Opdateret: kl. 11:02
arrow Flygtningeby lukker efter planen - pavilloner til salg for en krone
04. december 2018 kl. 18:06 Opdateret: kl. 10:16
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk