24. juni 2021
Her er Magnus og Anders Frederik Gjesing. Da skituren til Norge blev aflyst, besluttede de i stedet at gå 100 kilometer til København. Turen begynder i dag. Privatfotos
gallery icon

Se billedserie

Her er Magnus og Anders Frederik Gjesing. Da skituren til Norge blev aflyst, besluttede de i stedet at gå 100 kilometer til København. Turen begynder i dag. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Far og søn kom ikke på skiferie: Så fik de en idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Far og søn kom ikke på skiferie: Så fik de en idé
Næstved - 13. februar 2021 kl. 14:00
Af Kim Palm

Hvad gør man, når vinterferien står for døren, og den planlagte skiferie i Norge for længst er blevet aflyst? Det fortaber sig lidt i tågerne, hvordan Anders og sønnen Magnus Gjesing kom på idéen. Men nu har den taget form. For i dag indleder parret en tre dages travetur fra Næstved til København - med to overnatninger i det fri.

arrow Læs også: Jubel: Vinder ny stor kontrakt ved Femern-projekt

- Vi var enige om, at vi fortsat skulle have vind i håret, frisk luft og motion. Men det står stadig lidt uklart, hvordan vi pludselig endte med at beslutte, at »så går vi da bare fra Næstved til København«, fortæller Anders Frederik Gjesing.

15 kilo i rygsækken

Men sådan blev det. Anders og Magnus indledte derfor træningen mellem jul og nytår, og i januar gik de over 160 kilometer - ofte ture med fuld oppakning langs naturstien Fodsporet.

- Det er med telt, soveposer, liggeunderlag, primus - plus det løse. Så vi ender med 15 kilo i rygsækken hver, fortæller Anders Frederik Gjesing.

Lørdagens etape er på cirka 30 kilometer og sender parret et godt stykke nord for Rønnede, hvor der rejses telt og primussen leverer varme og opvarmning af dåsemad.

Artiklen fortsætter under billedet.

To overnatninger i det fri med Spaghetti Napoli på dåse. Det er hvad der venter far og søn de kommende dage.

- Spaghetti Napoli fra Beauvais. Det er blevet lidt af en klassiker.

Hårdt og afstressende

Søndagens etape ender i en skov ved Greve, og sidste etape går til Rundetårn i hjertet af København. Her står resten af familien klar til at tage imod og køre de to trætte vandringsmænd hjem igen efter sammenlagt omkring 100 kilometer i benene.

- Erfaringen fra træningen er, at det er fysisk hårdt - men ekstremt afstressende - og så får vi vendt lige fra verdenssituationen til meningen med livet - og alt det midt i mellem, siger Anders Frederik Gjesing.

Helt smadret

Sønnen Magnus, der er 13 år og går i 7.klasse på Digtervejens skole, er også temmelig spændt på, hvad der venter de næste tre dage.

- Jeg håber ikke, vi kommer til at fryse ihjel, og jeg er sikker på, at vi er helt smadrede, når vi rammer Rundetårn. Men det skal nok blive sjovt, siger Magnus.

Far og søn har lovet at sende billeder fra Rundetårn og en frontberetning om kulde og vabler, sammenhold og hygge, når turen er overstået.

arrow Nyt tiltag på biblioteket: Digital højtlæsning i vinterferien
13. februar 2021 kl. 16:58 Opdateret: kl. 14:33
arrow Planen var formentlig, at han skulle brænde op i bilen
13. februar 2021 kl. 07:30 Opdateret: kl. 19:29
arrow Minister: Tograpport har brugbare resultater
11. februar 2021 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk