25. maj 2019
Norske Siri Pettersen har udgivet trilogien Ravneringene, som indtil videre er udgivet i 11 lande. I weekenden besøger hun Herlufsholm Fantasy Bogmesse, og den gamle kostskole er virkelig fascinerende, synes hun.
Norske Siri Pettersen har udgivet trilogien Ravneringene, som indtil videre er udgivet i 11 lande. I weekenden besøger hun Herlufsholm Fantasy Bogmesse, og den gamle kostskole er virkelig fascinerende, synes hun.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fantasyforfatter på bogmesse: »Jeg er så misundelig på det her sted, at jeg kunne dø«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fantasyforfatter på bogmesse: »Jeg er så misundelig på det her sted, at jeg kunne dø«
Næstved - 20. oktober 2018 kl. 13:05
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en fantasy-trilogi udgivet i indtil videre 11 lande og med masser af fans er norske Siri Pettersen et af hovednavnene på weekendens Herlufsholm Fantasy Bogmesse.

arrow Læs også: Bibliotek efterlyser forslag til ny festival

Hun har tidligere besøgt danske bogmesser, siden hun i 2013 debuterede med første bind i trilogien Ravneringene, men det er første gang, hun er med på fantasybogmessen, og den før indtryk. Især rammerne.

- Det første jeg så, da jeg kom i dag, var selve skolen her. Jeg er så misundelig på det her sted, at jeg kunne dø, fortæller hun fredag eftermiddag, hvor hun for en kort stund har sat sig ned med Sjællandske, efter hun netop har signeret bøger.

- Derefter mødte jeg en fyr, som havde fået et øksehug i hovedet. Uh!, udbryder Siri Pettersen.

Der var dog ikke tale om en kriminel handling, men en af de rollespillere, som under bogmessen tumler rundt i gården foran opgangen til bogmessen.

Siri Pettersen er i dag 46 år, og faktisk tog hun mange års tilløb til at udgive Ravneringene, som blandt andet er oversat til dansk.

Hendes baggrund er som grafisk designer, og hun har også arbejdet med tegneserier, men fantasybøgerne voksede i hovedet gennem mange år. Eller for den indre skærm.

- Jeg er i udgangspunktet meget visuelt tænkende, og jeg prøver at arbejde meget scenisk, forklare den norske forfatter, inden hun kaster sig ud i en lang forklaring om, hvordan asiatisk filmkunst er fantastisk til at fokusere klart på et element i en scene.

Er der bambus med i en scene, dominerer det billedet, og er der nogen som slås, er det i fokus. Sådan arbejder hun også - eller forsøger i hvert fald. Mens hun forklarer, fægter armene ind imellem rundt.

Den store udfordring for hende som visualist er at få det ned på skrift og i en så enkel form, at det giver mening.

- Jeg kan vældig tidligt se billederne inde i hovedet, inden jeg skriver. Scenerne fremstår meget klart for mig, og hvis ikke får jeg dem til det, før jeg skriver, fortæller Siri Pettersen, som beskriver sig selv som en plotorienteret fantasyforfatter.

Og når hun nu er så visuelt tænkende, og hun en weekend i oktober finder sig selv som gæst på en kostskole på Sydsjælland, som har lidt Hogwarts over sig, bliver hun tydeligvis inspireret.

- Det er vanskeligt at forestille sig at have gået her nogen kan gå her, uden at de begynde at skrive, siger Siri Pettersen, som glæder sig til at nå at se mere af skolen, inden bogmessen er slut.

arrow Enigt udvalg: Helt slut med fantasy-bogmesse
30. januar 2019 kl. 13:28 Opdateret: kl. 09:52
arrow Fantasy-bogmesse nedlægges - interessen er der ikke mere
25. januar 2019 kl. 17:28 Opdateret: kl. 08:49
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk