26. juni 2019
Retten i Glostrup har afsat i alt fire dage til sagen, som ventes afsluttet 5. september. Foto: Bjørn Armbjørn
Retten i Glostrup har afsat i alt fire dage til sagen, som ventes afsluttet 5. september. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familiefar erkender: Gemte rockervåben på fodboldklubs loft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familiefar erkender: Gemte rockervåben på fodboldklubs loft
Næstved - 16. august 2018 kl. 18:00
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag indtog en 36-årig familiefar fra Fensmark anklagebænken ved Retten i Glostrup. Her er han tiltalt for at skjule et våbenlager på loftet i et klubhus tilhørende Holmegaard Glasværks Boldklub (HGB).

arrow Læs også: Chikanebilist skal i fængsel - slog motorcyklist med kæp

Der er tale om syv pistoler, en revolver, et oversavet jagtgevær, godt 2800 patroner samt en røgbombe, som efter politiets opfattelse skulle benyttes under den verserende rockerkonflikt mellem Bandidos og Satudarah.

Den 36-årige er ikke rocker. Faktisk arbejder han i en ledende stilling i København og er udadtil en almindelig familiefar. Dog havde han 20,6 gram kokain på sin bopæl, da politiet ransagede den 22. februar. Samme dag, som de mange våben blev fundet på fodboldklubbens loft.

Til gengæld er den 36-åriges fætter rocker og medlem af Satudarah. Den 31-årige mand er ligeledes tiltalt i sagen, ligesom en 24-årig, som dog i retten lod forstå, at han ikke længere er medlem af rockerklubben.

Det var netop for at hjælpe fætteren, at den 36-årige mand skjulte våbnene. Under den årlige julefrokost i HGB sidste år blev familiefaren kontaktet af den 31-årige.

- Jeg fik en sms fra min fætter, om ikke jeg lige kom hjem. Her ventede han på mig med nogle kasser ind-svøbt i plastikposer og gaffertape, fortalte manden under retssagen, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen rykkede de to fætre kasserne op på den 36-åriges loft, men i januar indledte politiet en række ransagninger hos personer med tilknytning til Satudarah, og herunder også deres familiemedlemmer.

Det fik familiefaren til at rykke kasserne fra sit eget til fodboldklubbens loft. Han fortalte, at han da ikke vidste, hvad der var i kasserne, men under transporten faldt en pistol ud.

I retten erkendte begge fætre sig skyldige i sagens første forhold, men den 31-årige nægtede sig skyldig i det andet tiltalepunkt.

Fætteren skulle nemlig - sammen med den 24-årige - stå bag endnu et våbenlager i Ballerup. Oprindeligt blev de to forhold efterforsket som selvstændige sager, men politiet fandt senere ud af, at flere af våbnene fra de to lagre stammer fra samme indbrud i Jylland. Samtidig passer en del af ammunitionen fra fodboldklubbens loft til de våben, der blev fundet i Ballerup.

Den 31-årige fortalte i retten, at han havde købt våbnene af en jyde, han kendte fra tidligere.

Nævningesagen fortsætter i næste uge. Der ventes dom 5. september.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk