15. juni 2021
Næstved Sprog- og Integrationscenter er havnet i skidt situation, efter skole tabte udbudsrunden i efteråret. Der er klaget, men sagen er endnu ikke færdigbehandlet. Foto: Helle Hansen
Næstved Sprog- og Integrationscenter er havnet i skidt situation, efter skole tabte udbudsrunden i efteråret. Der er klaget, men sagen er endnu ikke færdigbehandlet. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fagforening raser: Medarbejderne er taget som gidsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagforening raser: Medarbejderne er taget som gidsler
Næstved - 24. juli 2018 kl. 09:22
Af Robert Andersen

Om det er Næstved Sprog- og Integrationscenter eller Næstved Kommune. Vi er ligeglade med, hvem der sætter pengene ind. Det skal bare ske.

arrow Læs også: Kommunen får bøde på 50.000 kroner for at lyve

Det siger en meget vred formand for Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan.

Hun forventer, at det sker meget snart, for medarbejderne har udført arbejdet, og det skal de have betaling for.

- Vi har én på sagen, som forsøger at finde en løsning, og jeg er overbevist om, at det bliver løst, siger hun til Sjællandske.

Skulle det mod forventning ikke ske, vil der blive taget skrappere lud i brug efter sommerferien.

Grunden, til at fagforeningsformanden er vred, er den fortsatte million-strid mellem Næstved Sprog- og Integrationscenter (NSI) og Næstved Kommune, som har bragt femten medarbejdere fra NSI i lidt af en kattepine.

Næstved Kommune har i en årrække administreret lønningsbogholderiet for NSI, og da de to tidligere så nære »venner« kom op at toppes, kom medarbejderne i klemmer - når de store slås går det som regel ud over de små.

Det er også sket her. Næstved Kommune har valgt at tilbageføre ca. 700.000 kroner fra de 15 medarbejderes feriepenge, pensionsbidrag og flere andre bidrag, fordi NSI ikke har betalt, hvad der skyldes til kommunen.

Dette er et faktum, men sagen er alligevel temmelig speget, for NSI mener, at Næstved Kommune skylder for det arbejde, som sprogskolen tidligere har udført. Der var oprindeligt 6,5 mio. kroner på spil.

Næstved Kommune mener, at der ikke er udført det arbejde, som NSI har faktureret og kalder NSIs ageren for svindel - dette afviser NSI.

Der er en retssag på vej, mens NSI har politianmeldt Næstved Kommune for ulovligt at have tilbageført medarbejdernes penge.

Alt dette er Hanne Pontoppidan ikke interesseret i. Ja, hun er nærmest græsk/katolsk, som hun siger.

Det er en sag mellem NSI og Næstved Kommune og ikke medarbejderne. Hanne Pontoppidan kalder det en ulykkelig sag.

- Det dur ikke, at medarbejderne bliver holdt som gidsler. Man kan ikke stoppe lønnen, når opgaven er løst. Det er ikke medarbejdernes problem, siger hun.

Hanne Pontoppidan opfordrer Næstved Kommune til at få styr på kontrakterne en anden gang, så man ikke står i en lignende situation.

arrow Sprogskole trækker stikket: Der er ingen flygtninge
12. juni 2020 kl. 11:05 Opdateret: kl. 08:23
arrow Skatteydere modtager millionregning efter sprogskoles konkurs
06. juni 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 11:46
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk