18. september 2021
I 2018 var Udlændingestyrelsen på besøg hos Absalons administrationsbachelorer for at fortælle om muligheden for en karriere i styrelsen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
I 2018 var Udlændingestyrelsen på besøg hos Absalons administrationsbachelorer for at fortælle om muligheden for en karriere i styrelsen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre studerende på uddannelse: Absalon har droppet vinterhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre studerende på uddannelse: Absalon har droppet vinterhold
Næstved - 29. juli 2020 kl. 11:28
Af Helle Hansen

Der er en god forklaring på, at der hos Absolan i Næstved starter færre på uddannelsen til administrationsbachelor efter sommerferien. De har simpelthen droppet vinterholdet.

arrow Læs også: Nye uddannelser på vej til campus

- Og vi vidste godt, at det ville koste på optaget i starten. Der vil gå noget tid, før det er oppe på det almindelige ansøgertal, siger Turid Eikeland, der er Absalons centerchef for blandt andet uddannelsen til administrationsbachelor.

- Vinterholdet har altid været mindre end sommerholdet, og et lille hold er mere sårbart over for frafald og sværere at få til at fungere godt, mens vi har haft stærke og velfungerende sommerhold, forklarer Turid Eikeland om den stadig forholdsvis nye uddannelse, som kun udbydes i Næstved.

Første hold studerende var færdige i 2017, og det tager noget tid, før kommuner, regioner og statslige styrelser finder ud af, hvad de er gode til.

- Det er lidt som en mark, der først skal pløjes op, men vi får masser af positive tilbagemeldinger fra de steder, de er blevet ansat, siger Turid Eikeland og nævner blandt andet et sted som Udlændingestyrelsen.

Hvad kan de

Uddannnelsen kommer rundt om politik, offentlig økonomi, velfærdssamfundet, jura, projektstyring, digitalisering og HR.

- Flere og flere kommer i job, og vi har gang i en masse aktiviteter for at gøre mere opmærksom på uddannelsen og hvad en administrationsbachelor kan, siger Turid Eikeland.

I øvrigt så har skolen sammenlignet frafaldsprocenter for de elever, der har ønsket studiet fra start af, og så de, de først har søgt det som efteroptag.

- Og her er ingen forskel på frafaldet, siger Turid Eikeland.

Sygeplejerskerne

Mens der på landsplan er en stor stigning i søgningen til uddannelsen som sygeplejerske, så er det ikke tilfældet i Næstved. Her er antallet faldet med otte fra 89 til 81.

En forklaring kunne være, at der efterhånden er droslet en del ned på Næstved Sygehus, så der formentlig er flere praktikpladser at komme efter i Roskilde, Slagelse og Nykøbing Falster, hvor uddannelsen også udbydes. Men det har trods gentagne forsøg ikke været muligt at få en kommentar fra Absalon om denne uddannelse.

arrow Fremgang og tilbagegang på byens videregående uddannelser
29. juli 2020 kl. 19:45 Opdateret: kl. 13:08
arrow Rekordmange unge optaget på sjællandske uddannelser
28. juli 2020 kl. 00:15 Opdateret: kl. 21:00
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk