17. oktober 2021
Grundejerformændene Hans Henrik Knudsen (tv) og Jens Petersen står på det, der kunne være alle tiders strand. Hvis det ikke var for de enorme mængder af tang. Fotos: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Grundejerformændene Hans Henrik Knudsen (tv) og Jens Petersen står på det, der kunne være alle tiders strand. Hvis det ikke var for de enorme mængder af tang. Fotos: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælles oprydning på stranden droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælles oprydning på stranden droppet
Næstved - 14. februar 2018 kl. 15:37
Af Anna C. Møhl

Selv om det er koldt og gråt udenfor, er der kun fire måneder til sommerparadiset Karrebæksminde invaderes af badegæster.

arrow Læs også: DF: Ikke mere snak - ferieparadis uden stank af rådden tang

Her vil de blive mødt af en bræmme af stinkende tang på Vesterhave Strand.

Problemet er blevet værre og værre gennem de senere år, forlyder det fra sommerhusejerne.

- Vi har de bedste strandområder i Sydsjælland. Folk valfarter hertil om sommeren, og så stinker her af tang, siger Jens Petersen, formand for Grundejerforeningen Højboparken.

Han suppleres af Hans Henrik Knudsen, der er formand for Grundejerforeningen Lundegård.

- Vi håber, at kommunen kan komme med en fornuftig løsning. På vores generalforsamling mødes vi med en storm at henvendelser. Alle er interesseret i at få løst tang-problemet, siger han.

Der har været gjort flere forsøg på at finde en permanent ordning, så tangdyngerne kan samles sammen og køres væk.

De to grundejerforeninger, der ejer stranden, har sammen med Næstved Kommune delt udgifterne til at rense stranden. Men en egentlig fast aftale har der aldrig været.

Endnu et forsøg på at finde en løsning er nu strandet.

Det var ellers meningen, at alle i lokalområdet, skulle løfte opgaven i fællesskab. Men nogle af grundejerforeningerne vil ikke være med. Heller ikke selv om udgiften ville lande på 100 kroner om året pr. grundejer for at få renset stranden for stinkende tangbjerge.

Teknisk forvaltning arbejder på at lave en gennemgang af 17 forskellige mere eller mindre opfindsomme forslag til, hvordan tangsuppedasen kan fjernes fra vandkanten.

Forslagene handler om alt fra at skabe gennemstrømning i den nærmeste mole og sprøjtning af tangen, så den ikke lugter til net ud for stranden og den ultimative løsning: Næstved Kommune køber stranden af de to grundejerforeninger og derved står for renholdelsen.

Helle Jessen (S), formand for Byrådets tekniske udvalg, har ikke yderligere kommentarer, før forvaltningens gennemgang er fremlagt. Det ventes at ske i slutningen af februar.

Hun har tidligere sagt til Sjællandske:

» Det er så stort et problem ved Vesterhave Strand, at det ikke kan løses af et tanglaug. Det skal op på et højere niveau. Vi har et problem, som almenvældet skal tage sig af. Ligesom vi laver veje, som vi alle kan køre på, skal vi have strande, vi alle kan bruge.«

arrow Tangsuppe er en stinker-sag
19. marts 2018 kl. 13:38 Opdateret: kl. 11:37
arrow Debat: Tangansvar
16. oktober 2017 kl. 19:00 Opdateret: kl. 17:23
arrow Debat: Billig kontra dyr løsning på Vesterhave Strand
06. oktober 2017 kl. 15:41 Opdateret: kl. 14:53
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk