20. juni 2021
De Konservatives borgmesterkandidat Rune Kristensen har hentet inspiration i Sverige, hvor en samlet borgelige alliance i 2006 tvang socialdemokraterne fra magten i Riksdagen. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

De Konservatives borgmesterkandidat Rune Kristensen har hentet inspiration i Sverige, hvor en samlet borgelige alliance i 2006 tvang socialdemokraterne fra magten i Riksdagen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælles borgerlig kurs skal vippe Socialdemokraterne fra magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fælles borgerlig kurs skal vippe Socialdemokraterne fra magten

Samtlige borgerlige partier fremlægger nu en række visioner, som de vil indfri, hvis det lykkes at vippe borgmester Carsten Rasmussen ud af borgmesterkontoret ved næste valg.

Næstved - 14. maj 2021 kl. 04:45
Af Kim Palm

I mere end 100 år - lige siden Danmark fik folkevalgte borgmestre - har Næstved været socialdemokratisk kerneland.

arrow Læs også: Debat: Tanker om en blå borgmester

Men står det til de borgerlige partier, så slutter festen for Carsten Rasmussen (S) ved næste valg. Samtlige borgerlige partier har nemlig fremlagt en række visioner, som de forpligtiger sig til at indfrie, hvis flertallet i byrådet skifter efter valget den 17. november.

- Carsten Rasmussen er en flink fyr, men vores kommune mangler strategi, fremdrift og klare visioner, hvis ikke vi skal halte yderligere bagud. Der er brug for langsigtede visioner, hvis vores kommune skal udvikle sig i en positiv retning, udtaler de fem spidskandidater Kristian Skov-Andersen (V), Rune Kristensen (K), Githa Nelander (NB), Nickolai Noel Hartmann (DF) og Robert Hansen fra Liberal Alliance i en fælles udtalelse, hvor de offentliggør 11 visioner, som de agter at indfrie efter valget.

Det er visioner om et bedre Næstved, som de færreste kan være uenige i, men som ifølge De Konservatives borgmesterkandidat Rune Kristensen alligevel markerer et holdningsskift med et klart borgerligt udtryk.

- Carsten Rasmussen er en pragmastisk pedel-politiker, der banker lidt på rørerne, så de ikke ruster. Der er også OK, men Næstved har brug for anderledes fremadrettede visioner - især på erhvervsområdet, hvor vi fortsat halter bagefter, siger Rune Kristensen.

Fælles alliance

Ved seneste kommunalvalg fik socialdemokraterne næsten 40 procent af stemmerne og borgmester Carsten Rasmussen kunne fejre et flot valg med over 10.000 personlige stemmer. Derfor er de borgerlige godt klar over, at der skal noget særligt til for at vippe Carsten Rasmussen ud af borgmesterkontoret i Teatergade, hvor han har siddet siden maj 2011. Løsningen hedder sammenhold i blå blok og en fælles alliance på tværs af partierne, bebuder Rune Kristensen.

- Jeg har ladet mig inspirere af den tidligere svenske statsminister Fredrik Reinfeldt fra Moderaterne, der op til Riksdagsvalget i 2006 samlede hele den borgerlige alliance til kamp mod de regererende socialdemokrater. Det gav bonus i Sverige og det kan også give bonus i Næstved, hvis vi formår at holde sammen, siger Rune Kristensen.

De 11 punkter som de fem borgelige partier går til valg på, lyder sådan her:

o Mindre CO2 - mere biodiversitet

o Mindre afhængighed af udligning fra andre kommuner

o Stadig forbedring af dagtilbud og skoler

o Stærkt kultur- og stærkere foreningsliv

o Mere bosætning og erhverv - i by og på land

o Mere tryghed og omsorg for de svageste borgere

o Ingen særbehandling af indvandrere

o Borgeren i centrum med en klar plan for genopretning efter corona

o Skatten skal hellere ned end op

o Flere virksomheder og arbejdspladser

o Gælden væk og styr på økonomien

Copy paste

Sjællandske har sendt den borgerlige plan til gennemsyn hos Carsten Rasmussen, som tilslutter sig langt de fleste af visionerne.

- Jeg er selvfølgelig glad for at blive kaldt en flink fyr af de borgerlige. Derudover ligner det en ren kopi af den samarbejdsaftale vi blev enige om - og som blev vedtaget af et enigt byråd - på et seminar efter byrådsvalget i 2017, siger Carsten Rasmussen, der kun kan få øje på et enkelt borgerligt aftryk.

- Det med at skatten skal ned, er jeg uenig i. Med en kommunal skatteprocent på 25 ligger vi omkring landsgennemsnittet og forudsætningen for velfærd er, at vi får indtægter ind via skatten, siger borgmesteren.

Socialdemokraterne offentliggør deres valgprogram lørdag den 14. august. Men nu er bolden givet op og valgkampen skudt i gang - med en samlet borgerlig blok, der går til valg på et endegyldigt opgør med socialdemokratiske bykonger i Næstved.

arrow Byrødder er mere tilskuere eller drivkraft
19. maj 2021 kl. 11:34 Opdateret: kl. 18:45
arrow Debat: Hvem er blå bloks borgmesterkandidat?
17. maj 2021 kl. 10:14 Opdateret: kl. 10:14
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk