19. november 2017
Det lykkedes den 35-årige mand og den 34-årige kvinde at bedrage sig til rigtig mange penge, inden et anonymt tip satte en stopper for deres svindel.
Det lykkedes den 35-årige mand og den 34-årige kvinde at bedrage sig til rigtig mange penge, inden et anonymt tip satte en stopper for deres svindel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Facebook afslører par i socialt bedrageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Facebook afslører par i socialt bedrageri
Næstved - 18. maj 2017 kl. 06:15
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 35-årig mand fra Næstved er blevet idømt ni måneders betinget fængsel efter at være fundet skyldig i socialt bedrageri. Samme straf fik hans et år yngre kone, men hun skal afsone tre af månederne, da hun tidligere er dømt efter præcis samme paragraf i straffeloven.

Ægteparrets sociale bedrageri begyndte i sommeren 2013, hvor de meddelte Næstved Kommune, at de var blevet separeret, og at manden var fraflyttet parrets hjem i det sydlige Næstved. Det fortsatte til februar 2015, hvor kommunen fik et anonymt tip om, at parret stadig boede sammen.

Det blev ved Retten i Næstved bevist gennem blandt andet flere opslag på Facebook, hvor de to lagde billeder op af dem selv og deres børn på charterferie og på ture til Legoland og Lalandia.

I alt lykkedes det parret at bedrage sig til knap 700.000 kroner. De blev udbetalt som kontanthjælp, dagpenge og boligstøtte, ligesom kommunen bevilligede dem friplads til institution.

Begge nægtede sig skyldige og fastholdt gennem hele retssagen, at manden vitterligt havde boet et andet sted. De valgte at gøre brug af deres 14 dages betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk