26. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eventyreren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eventyreren
Opdateret 05. februar 2015 kl. 12:21
Næstved - 09. december 2010 kl. 10:52
Lars Ørlund er født i 1948 i København. Bor nord for Sorø sammen med sin kone og to børn.

Han er journalist, biolog og forfatter og tidligere formand for eventyrernes klub.

I 1965 tager han til Australien som skibsdreng, og i 1966 begynder han at arbejde for US Navy under Vietnamkrigen, men bliver hårdt såret og sendt hjem til Danmark.
arrow Læs også: Med en riffel i hånden

I 1969 begynder han at læse biologi på universitetet. Uddannelsen afslutter han mellem 1975 og 1978, hvor han også rejser i Asien, Afrika og Sydamerika og arbejder som journalist og laver udsendelser til DR.

I 1980 dækker han krigen i Cambodja og melder sig som soldat i kampen mod Pol Pot. Han kommer lettere såret tilbage til Danmark, men allerede i de følgende år tager han igen til Afrika og Sydamerika, og han bor i fire måneder hos Bundistammen i New Guinea.

I 1986 bosætter han sig i Rwanda, hvor han også bliver statsborger. Han arbejder som biolog og wildlife officer i en nationalpark. I de følgende år bor han i Rwanda, men driver også storvildtsjagt i Zimbabwe, Botswana og Namibia. Skriver flere bøger, herunder børnebøger, og laver radioudsendelser.

Under borgerkrigen i Rwanda i 1994, flygter han til Sydafrika, hvor han arbejder som journalist, jæger og safari-guide.

Frem til år 2000 bor han primært i Afrika, hvorfra han laver journalistik og skriver bøger. I 2001 laver han otte tv-udsendelser for DR under titlen Fra Kap til Kilimanjaro.

I årene frem til 2010 arbejder han både fra Afrika, Prag, London, Skotland og Spanien. Skriver bøger og tv-manuskripter og kører jagtsafarier i det sydlige Afrika.

Påbegynder i 2005 bogen Kapring over Kairo, som netop er blevet udgivet.

Den anden bog i triologien er Lars Ørlund ved at lægge sidste hånd på nu.
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk