24. oktober 2021
Kompressorstationen visualiseret med luftfoto taget fra nordvest. Illustrationer: Energinet
gallery icon

Se billedserie

Kompressorstationen visualiseret med luftfoto taget fra nordvest. Illustrationer: Energinet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Europæisk solidaritet og gas i baghaven giver svær ligning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Europæisk solidaritet og gas i baghaven giver svær ligning
Næstved - 07. marts 2019 kl. 09:16
Af Niels Brande

Solidariteten i Europa var et blandt en række argumenter fra Energinets chefprojektleder Søren Juul Larsen for etablering af gasledningsprojektet Baltic Pipe gennem Danmark.

arrow Læs også: Overskydende gas tvinges over kommunegrænsen i ny gasledning

Det virkede dog ikke til at vække gehør hos de mellem 150 og 200 tilhørere, da der onsdag aften var borgermøde i Arena Næstved om den kompressorstation, der skal placeres nordøst for Everdrup - tæt op ad Sydmotorvejen.

Ejendomsværdiforringelse, øget trafik i anlægsfasen på de mindre veje, sikkerhed og terrorrisiko var blandt de mange temaer, der blev bragt op, da en hel delegation fra den danske part i gasprojektet, Energinet, stillede op.

Med sig havde de også repræsentanter fra henholdsvis Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, der som myndigheder er med til at behandle projektet, der netop nu er i høring.

Derfor vil de også gerne høre de lokale holdninger til projektet, understregede Torben Brabo, administrerende direktør for Gas TSO i Energinet.

Energinet fremviste en række visualiseringer af projektet, som, hvis alt går vel med den endelige godkendelse fra Erhvervsministeren, kan begynde med ekspropriation i september.

130.000 kvadratmeter ventes anlægget at brede sig over, men dog blot med 6000 kvadratmeter bygninger inklusive de tre kompressorbygninger, køleanlæg, værksteder og ikke mindst en målestation, hvor der afregnes ved kasse 1 for den gas, der passerer kompressorstationen.

Seniorkonsulent i Energinet Sif Zimmermann adresserede opgaven med at finde placeringen til kompressorstationen.

Nærhed til andre tekniske installationer, i dette tilfælde Sydmotorvejen, har været et plus, ligesom den relativt korte afstand til kysten har betydning. Jo længere afstand, jo større anlæg. Hun var dog klar i spyttet, da hun konkluderede:

- Placeringen her er den mindst ringe. Det er svært at kalde det en god placering.

Det var en god del af tilhørerne enige i. Især dem der får udsigt til de op til 13 meter høje kompressorbygninger samt en 45 meter høj skorsten - og hvad der ellers hører til anlægget af lynafledere, transformatorstation med mere.

Alt sammen bliver det dog pakket ind i et bælte af beplantning, hvilket der dog ikke var meget tillid til ville gemme anlægget væk.

- Plant alle de resterende kvadratmeter til, så der bliver en skov omkring anlægget, foreslog en tilhører.

Det forslag og andre idéer afleveres, inden høringsperioden udløber 12. april. I høring er den såkaldte miljøkonsekvensrapport og parallelt med den har Erhvervsstyrelsen sendt et landsplandirektiv i høring. Rapporter og links kan findes via www.mst.dk/service/annoncering. Der er borgermøde igen onsdag 13. marts i Holmegaard Hallen. Det handler om linjeføringen gennem kommunen.

arrow Gasledning sat på pause - kommuner kræver svar
28. marts 2019 kl. 17:41 Opdateret: kl. 17:41
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk