14. juli 2020
Næstved International Airport skal kunne håndtere flyafgange, ikke blot til Europa, men også til oversøiske destinationer, foreslår Næstved Erhvervsforerning. Foto: Simon Læssøe
gallery icon

Se billedserie

Næstved International Airport skal kunne håndtere flyafgange, ikke blot til Europa, men også til oversøiske destinationer, foreslår Næstved Erhvervsforerning. Foto: Simon Læssøe
Foto: Simon Læssøe/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsfolk: Næstved skal have en international lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsfolk: Næstved skal have en international lufthavn
Næstved - 28. juni 2019 kl. 05:52
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi trænger til at drømme stort og tænke ud af boksen.

arrow Læs også: Lufthavnsplacering skudt ned: Glemte at spørge naboerne

Med de ord lancerer formand for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen, en plan om en international lufthavn til rute- og chartertrafik, beliggende nord for Næstved, kun fire kilometer fra bymidten.

Planen er en lufthavn med en landingsbane på 2.900 meter, der kan håndtere internationale afgange, ikke blot til Europa, men også til oversøiske destinationer som USA og Asien.

Næstved Erhvervsforening har konsulteret sig med internationale flyeksperter, der har sagt god for placeringen ved Vestre Ringvej og med lanceringen af de store lufthavnsplaner håber Torben Johansen at opnå kontakt med potentielle investorer, der kan realisere drømmen om charter- og ruteflyvning til og fra Sydsjællands største samfund.

- Nogle vil tro det er en joke. Det er det ikke. Der tales meget om at tale Næstved ned og op - jeg synes bare at skoene klemmer hele tiden. Vi tænker simpelthen ikke stort nok. Vores tankevirksomhed er generelt begrænset til, at det er kommunen, der skal udføre og betale alt udvikling i vores område og det er efter min mening, så forkert som det kan være, siger Torben Johansen, der forestiller sig at private bygherrer og pensionskasser samt staten skal finansiere byggeriet af en ny international lufthavn.

Danmark har cirka 20 millioner årlige flyafgange - de fleste fra den stærkt trafikerede Københavns Lufthavn i Kastrup.

arrow Ekspert: International lufthavn i Næstved er helt urealistisk
29. juni 2019 kl. 07:46 Opdateret: kl. 22:07
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk