11. december 2019
Næstveds erhvervsdelegation til Transportudvalget med et klart budskab om motorvej. Fra venstre Jakob Nøhr, Torben Johansen, Tommy Jensen og Kim Holmberg. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Næstveds erhvervsdelegation til Transportudvalget med et klart budskab om motorvej. Fra venstre Jakob Nøhr, Torben Johansen, Tommy Jensen og Kim Holmberg. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsfolk: Der blev lyttet til ønsket om motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsfolk: Der blev lyttet til ønsket om motorvej
Næstved - 02. februar 2018 kl. 07:37
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De lyttede. Jeg føler, at vi blev hørt. Politikerne har forståelse for vores ønsker, så jeg har en god mavefornemmelse efter mødet.

arrow Læs også: Erhvervsfolk blev digitalt rustet til fremtiden

Det siger formanden for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen. Torsdag havde han foretræde for Folketingets Transportudvalg. Sammen med direktørerne Tommy Jensen, Ropox, Kim Holmberg, Ardagh Glass og Jakob Nørr fra Emerson var der et kvarter til at overbevise politikerne i transportudvalget om behovet for en motorvej fra Næstved til Rønnede.

Høj prioritet
Det afsatte kvarter blev forlænget til 20 minutter. Og det tager erhvervsformanden som et godt tegn på, at der er forståelse og interesse for motorvejs-projektet.

- Vi blev godt modtaget. Politikerne kender problematikken, og både Venstre, Socialdemokratiet og De Konservative viste forståelse. Og jeg fornemmer, at de er indstillet på, at motorvejen skal have høj prioritet, når der skal laves trafikforlig for 2020-25, siger Torben Johansen til Sjællandske.

Næstveds krav er meget enkelt, men klart: Gedestien mellem Sydmotorvejen og Næstved skal erstattes af en motorvej NU.

Folketinget har lagt linjeføringen fast, og ekspropriationerne er startet. Nu skal der findes penge til vejen. Den vil koste 1,6 milliarder kroner, og de første 350 millioner kroner er afsat.

Motorvejen bliver 15 kilometer lang, og den vil fuldt færdig blive benyttet af omkring 20.000 biler i døgnet.

Næstved-Rønnede er første etape af den sjællandske tværforbindelse, de skal fortsætte til Slagelse og Kalundborg.

- Politikerne lyttede til vores gode argumenter. Det er min klare holdning, at der er forståelse for vores ønsker. Det var turen værd, og vi fortsætter kampen. Det gjorde også indtryk på politikerne, at mange efterhånden fravælger Næstved-Rønnede-vejen og kører over de små veje i stedet. Det er ikke hensigtmæssigt, men det er galt, at Gedestien efterhånden er en Hønsesti, siger Torben Johansen.

Der er ikke sat dato på, hvornår trafikpartierne mødes for at forhandle trafikforlig, men det ventes at bliver her i foråret.

arrow Gode nyheder: Næstved er i vækst
05. februar 2018 kl. 13:30 Opdateret: kl. 10:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk