8. august 2020
Klaus Nielsen er i færd med at bygge et orangeri i gården. Han har netop fået dispensation fra lokalplanen.
Klaus Nielsen er i færd med at bygge et orangeri i gården. Han har netop fået dispensation fra lokalplanen.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enø Bageri får orangeri - naboerne protesterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enø Bageri får orangeri - naboerne protesterer
Næstved - 26. september 2019 kl. 08:53
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige så befolket der kan være i Karrebæksminde, når vi lunter rundt i shorts og strandsandaler og solen bager os brune om sommeren, lige så dødt er der om vinteren.

Det vil ejeren af Enø Bageri, Klaus Nielsen, nu gøre noget ved. Han er i færd med at bygge en overdækket tilbygning i gården, hvor der i dag er terrasse.

Planen er at kunderne kan sidde og lune sig over kaffen i et 65 kvadratmeter glasoverdækket orangeri med palmer og appelsintræer.

arrow Læs også: Debat: Havn og bagerkaj

- Jeg gør det for at skabe liv i Karrebæksminde hele året. Om vinteren er der trængsel i bageriet, da vi er tæt på at være de eneste, der har åbent hernede, siger Klaus Nielsen.

Enø-bageren har måtte søge kommunen om dispensation til byggeriet, da tilbygningen kraftigt overskrider bebyggelsesprocenten på maks 40.

Ved opførelse af orangeriet stiger bebyggelsesprocenten nemlig til 96 procent - og derfor krævede det at politikerne i Plan- og Erhvervsudvalget gav Claus Nielsen en ekstraordinær dispensation fra lokalplanen.

Det er netop sket. Men ikke uden sværdslag. De omkringboende naboer er nemlig grundigt utilfredse med den beslutning og har i flere høringssvar udtrykt deres harme over byggeriet.

For flere kunder giver mere støj i området, mere affald, parkering af flere biler og mere trafik på den i forvejen stærkt trafikerede kanalvej Ved Broen, hedder det i klagerne til kommunen.

- Vejen er i forvejen svært fremkommelig for os beboere. Vi bor cirka 16 familier på vejen og vi har ofte svært ved at komme ind og ud af garager. Og hvad med tung transport, affald og rotter, lyder det således i et af høringssvarene fra naboerne.

- Suk. I Karrebæksminde der skal man helst være sur for en sikkerheds skyld. Men jeg håber da på, at det ordner sig. Jeg har ingen intentioner om at lægge mig ud med mine naboer, siger Claus Nielsen.

Han regner med at orangeriet står klar i november.

Tilbage i 2014 fik Klaus Nielsen også tilladelse til opsætning af en terrasse foran det populære brødudsalg i ferieidyllen.

arrow Havn overtager bænke så bager slipper for bøder
25. april 2020 kl. 16:34 Opdateret: kl. 18:24
arrow Politiker: Vi må finde penge til en senere brorenovering
14. december 2019 kl. 07:59 Opdateret: kl. 09:07
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk