17. januar 2021
Tegningen af Søren Martinsens skulptur ?Fældet Træ? er en meget foreløbig ideskitse. Skulpturen skal stå langs havnepromenaden.
gallery icon

Se billedserie

Tegningen af Søren Martinsens skulptur ?Fældet Træ? er en meget foreløbig ideskitse. Skulpturen skal stå langs havnepromenaden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu en skulptur er på vej langs havnepromenaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu en skulptur er på vej langs havnepromenaden
Næstved - 29. juni 2020 kl. 11:40
Af Anna C. Møhl

Der er endnu en skulptur på vej langs havnepromenaen.

arrow Læs også: En skål for skulpturer på havnepromenaden

Søren Martinsen, akademiuddannet kunstner bosiddende nær Glumsø, er gået i gang med at lave en skitse, som skal munde ud i en skulptur.

Det er Skulpturpark Næstved Havnepromenade, der står bag alleen.

Foreløbig er tre værker stillet op. Knud V. Knudsens tre skibe med glasskår, tømmer og sten, som reference til erhvervshavnen, den autodidakte stenkunstner Kristian Nesgaards skulptur og den store jernskulptur "A Geometric Point of View" skabt af Ulrik Vintersborg.

Fælles for alle kunstnerne er, at de har tilknytning til Næstved og omegn.

Kendte kunstnavne

Skulpturgruppen er løbet tør for penge, og går nu målrettet efter mere kendte navne. Som for eksempel Søren Martinsen, der ikke bare gør sig i at skabe kunst. Han står også bag NU GAlleriet på Maglemølle. Kendte kunstnere fænger bedre hos fondene, end de mere ukendte navne.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst har givet et tilskud på 25.000 kroner fra puljen "Kunst i det offentlige rum".

Pengene skal bruges til honorar til Søren Martinsen for at lave et skitseprojekt til en skulptur, som han kalder "Fældet Træ". Skitseprojektet skal danne grundlag for at skaffe midler til finansering af den færdige skulptur.

Formålet for Statens Kunstfond med at give tilskud er at styrke kunstens rolle i samfundet og sikre nyskabende kunstopgaver af høj kvalitet, hvor professionelle billedkunstnere indgår aktivt i lokale sammenhænge.

Bronze eller keramik

I ansøgningen beskrives "Fældet Træ" som et ideforslag beskrevet som en ca. 2,60 meter lang skulptur i bronze eller keramik, som forestiller et fældet og opskåret træ. De 4-5 sektioner ligger i forlængelse af hinanden med et mellemrum som et opskåret træ i en skov i foråret. Den skal placeret på græsset langs havnepromenaden og kan bruges som bænk og udsigtspunkt.

arrow Enke donerer værk til Skulpturparken
01. maj 2020 kl. 16:07 Opdateret: kl. 08:57
arrow Pia guider dig ud i naturen: Gå dig glad midt i krisen
08. april 2020 kl. 14:00 Opdateret: kl. 11:28
arrow Mere kunst på promenaden: Tre betonskulpturer er på vej
11. december 2019 kl. 19:13 Opdateret: kl. 11:59
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk