18. september 2020
Den nye genbrugsbutik kommer til at holde til i den gamle Malerlager-butik ved Næstved Butikstorv. Foto: Jeppe Hee Rømer
Den nye genbrugsbutik kommer til at holde til i den gamle Malerlager-butik ved Næstved Butikstorv. Foto: Jeppe Hee Rømer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endnu en genbrug til byens beboere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu en genbrug til byens beboere
Næstved - 17. januar 2020 kl. 07:30
Af Jeppe Hee Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danskerne er bidt af genbrug, og snart åbner endnu en genbrugsbutik, som skal sælge aflagte møbler, tøj og andre gamle ting videre til nye ejere. Ejerne af genbrugsbutikken er Kræftens Bekæmpelse. Organisationen driver allerede 14 genbrugsbutikker rundt om i landet, og nu åbner altså endnu en i Næstved.

arrow Læs også: Kræftramte får rådgivning over telefon og skype

Butikken kommer til at hedde »Igen« og vil holde til i den gamle Malerlager-butik ved Næstved Butikstorv, og åbner efter planen i midten af marts. Butikken vil primært sælge møbler, tøj og isenkram, men der er som udgangspunkt ingen begrænsinger andet, end at de donerede ting skal være i en stand, så de kan sælges videre. Genbrugsbutikken vil i starten være fyldt med ting fra de 14 andre buttikkers lager, men skal ellers løbende leve af folks donationer.

Kræftens Bekæmpelse er en landdækkende organisation med omkring 400.000 medlemmer. Når du køber noget, går 97 procent af beløbet til enten kræftforskning, patientstøtte eller forebyggelse, resten går til administration. Distriktschef i Kræftens Bekæmpelse Lars Jessen er sikker på, at genbrugsbutikken bliver en succes, og det fremgår også tydeligt ved butikkens størrelse på 900 kvadratmeter.

- Når vi kigger på omsætningen fra vores andre butikker, kan vi se, at markedet bestemt ikke er mættet endnu, forklarer han.

For at så mange af pengene som muligt kan gå til organisationen skal butikken drives af frivillige. I alt er der brug for 40 til 60 personer, som skal servicere kunderne.

De første har allerede meldt sig, og Lars Jessen er sikker på, at når først butikken åbner vil nyheden brede sig og endnu flere komme til.

Der mangler dog stadig nogle, som skal være der til at starte biksen op, og derfor holder Kræftens Bekæmpelse informationsmøde i Kræftrådgivningens lokaler i Ringstedgade. Det sker tirsdag den 21. januar klokken 18.

arrow Fornem hæder til Livsrum
07. februar 2015 kl. 06:30 Opdateret: kl. 20:15
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk