23. oktober 2021
På borgermøderne i Næstved og Fensmark lover Energinet svar på netop de spørgsmål, interessenter må ligge inde med. Eksempelvis hvor gasrøret skal lille, og hvad man får i erstatning. Arkivfoto Palle Peter Skov
gallery icon

Se billedserie

På borgermøderne i Næstved og Fensmark lover Energinet svar på netop de spørgsmål, interessenter må ligge inde med. Eksempelvis hvor gasrøret skal lille, og hvad man får i erstatning. Arkivfoto Palle Peter Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endeligt gasforslag sendt i høring: To nye borgermøder om Baltic Pipe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endeligt gasforslag sendt i høring: To nye borgermøder om Baltic Pipe
Næstved - 18. februar 2019 kl. 07:39
Af Niels Brande

Efter måneders arbejde i kulisserne er et endeligt forslag til, hvor gasledningen Baltic Pipe skal lægges i dansk jord nu klar og sendt i høring.

arrow Læs også: Overskydende gas tvinges over kommunegrænsen i ny gasledning

Høringsperioden blev indledt fredag 15. februar af Miljøstyrelsen, Energistyrelsen og Erhvervsstyrelsen og strækker sig otte uger frem. Der er tale om det endelige forslag til, hvor gasledningen skal placeres, og høringsperioden løber til og med den 12. april.

Det er det statslige danske el- og gastransmissionsselskab Energinet og det polske gastransmissionsselskab Gaz-System, der står bag ansøgningen, som nu for anden gang sendes i offentlig høring.

Første høringsperiode for et år siden kastede 192 høringssvar af sig.

Idéer og bekymringer fra svarene har sammen med tekniske undersøgelser og besøg hos 500 berørte lodsejere været med til at forme den endelige forslag, der nu fremlægges, lyder det fra Energinet.

Baltic Pipe skal forbinde de nuværende norske gasrør i Nordsøen med de danske og polske gassystemer.

Derfor skal der blandt andet laves et nyt sørør samt graves rør ned i jorden fra Kongsmark på Vestsjælland til Faxe Bugt og desuden på Fyn og i Jylland.

Særligt udsigten til at få en planlagt kompressorstation nær Everdrup har skabt røre.

Derfor får kompressorstationen også sit eget borgermøde, hvor ansøgerne fremlægger deres planer og svarer på spørgsmål. Det finder sted i Arena Næstved onsdag den 6. marts fra klokken 19.

Ugen efter, onsdag den 13. marts, er der borgermøde i Holmegaard Hallen i Fensmark klokken 19 om linjeføringen Her deltager desuden Energistyrelsen.

- Vi håber, at alle, der har kommentarer og bemærkninger vil være med til at drøfte projektet og benytte sig af muligheden for at indsende høringssvar til myndighederne. Vi håber også, at alle lodsejere og naboer vil komme til borgermøderne. Det er i alles interesse, at alle bemærkninger spørgsmål og svar kommer frem, så vi kan lave gasledningen på den bedst mulige måde og så skånsomt som muligt, siger Søren Juul Larsen.

arrow Gasledning sat på pause - kommuner kræver svar
28. marts 2019 kl. 17:41 Opdateret: kl. 17:41
arrow Europæisk solidaritet og gas i baghaven giver svær ligning
07. marts 2019 kl. 09:16 Opdateret: kl. 08:52
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk