24. juli 2019
Jannie Merete Andersen er HR-chef hos byggefirmaet Børge Jakobsen & Søn. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Jannie Merete Andersen er HR-chef hos byggefirmaet Børge Jakobsen & Søn. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En god indstilling er den korteste vej til en læreplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En god indstilling er den korteste vej til en læreplads
Næstved - 18. februar 2019 kl. 21:20
Af Bjarke Hammer Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg mangler en praktikplads. Kan jeg få her? Sådan bliver Jannie Merete Andersen tit mødt på sit kontor. Hun er HR-chef hos byggefirmaet Børge Jakobsen & Søn i Næstved. Det er derfor hende, håbefulde ansøgere kommer ind til med deres ansøgning i håb om at få en fod indenfor.

Eller - sommetider har de faktisk slet ikke en ansøgning med. Andre gange er det familiemedlemmer til den praktiksøgende, der i god tro bidrager til stakken af ansøgninger på Jannie Merete Petersens kontor. Den går altså ikke, siger hun.

- De skal ikke have hverken forældre eller bedsteforældre med. Det er et rimeligt krav, slår Jannie Merete Andersen fast.

Der bliver kigget efter andet end bare flotte karakterer, når en potentiel lærling bliver set an. Selv om faglig ballast tæller, så er der noget andet, der er endnu vigtigere.

- De unge skal komme ind på en ordentlig måde og med den rigtige attitude og væremåde, så man kan se, at de vil faget.

Hos Børge Jakobsen & Søn er der langt mellem weekendopgaverne, da de fleste er lagt i hverdagene. Der starter arbejdsdagen til gengæld tit tidligt - endda meget tidligt, og det skal lærlingene være klar på. Når op mod 75 procent af opgaverne er udenfor byen, kan det betyde en dag, der starter klokken 4.

- De unge er helt vilde, når de starter, men det er også hårdt, siger Jannie Merete Andersen.

I løbet af tømreruddannelsen er skiftevis perioder på skole og perioder på et praktiksted. Et praktiksted kan vælge at skrive kontrakt med en lærling for alle praktikperioder på én gang eller i stedet for én praktikperiode ad gangen. Hos Børge Jacobsen & Søn har erfaringerne med de korte praktikperioder været gode, lyder det fra Jannie Merete Andersen.

- Når de unge så har afsluttet et praktikforløb og er tilbage på skole, siger vi til dem, at vi gerne vil lave en ny aftale med dem til næste praktikperiode. Så er de mere motiverede for at komme tilbage, siger Jannie Merete Andersen.

Børge Jacobsen A/S blev grundlagt i 1984 af Børge Jacobsen og hans søn Peter. Sidstnævnte er i dag bestyrelsesformand i virksomheden.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk