23. oktober 2021
Alessio Zanon og Federica Signorile er i fuld sving i Rosmarinos nye køkken i Næstved. De kører også parløb i privatlivet. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Alessio Zanon og Federica Signorile er i fuld sving i Rosmarinos nye køkken i Næstved. De kører også parløb i privatlivet. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En bid af Napoli hos Rosmarino

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En bid af Napoli hos Rosmarino
Næstved - 01. september 2021 kl. 12:00
Af jan.jensen@sn.dk

Det findes mange steder, men den nyåbnede italienske restaurant på Dania 42 udmærker sig ved at være ambitiøs. Rosmarino står for et knivskarpt koncept, hvor personalet er rustet til at skabe kulinariske oplevelser, der matcher det åbne køkkens to nye napolitanske pizzaovne.

arrow Læs også: Metalfest smadrer Gl. Ridehus - uden noget går i stykker

Manden bag restauranten er Fehmi Özdemir, som blandt andet driver en Rosmarino i Nykøbing Falster. Den er god, men i Næstved er det målet at løfte niveauet mod toppen, og lave det bedste og mest autentiske mad fra Italien.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var en stor ære for ejer Fehmi Özdemir (tv) og Alan Victor Bulut (th), som forleden havde besøg af ”mesteren” og pizzakokken Mario Signorile. Privatfoto

Berømt pizzakok på besøg

- Vi har lavet en slow-start, hvor vi har prøvet nogle retter af. Det er meningen, at vi vil udvide menukortet alt efter, hvad kunderne efterspørger, siger Fehmi Özdemir og forklarer den lidt forsinkede åbning med, at det har taget tid, at få fat i det helt rette personale.

Inspirationen kommer fra Mario Signorile. Pizzakokken fra Milano har vundet talrige konkurrencer, og er instruktør på Italiens skole for pizzakokke. Han har lært personalet i Rosmarino, hvordan man gør stedet berømte for pizzaer og italienske specialiteter.

Pizzakokken Mario Signorile i aktion ved pizzaovnene under sit besøg hos Rosmarino i Næstved. Foto: Sebastian AT Diaco

Alt er hjemmelavet

Pizzamesterens datter Federica Signorile er i køkkenet sammen med sin kæreste Alessio Zanon, og parret er i fuld gang med at forvandle lange baner af nylavet pasta til tortellini. De formes runde i hænderne.

- Vi har en filosofi, der handler om at lave de bedste italienske gourmetretter. Alt er hjemmelavet, og det bliver lavet med passion for at give kunden den bedste oplevelse. Ind til videre importerer vi alle råvarer fra Italien, siger Allessio Zanon.

Kestutis - også kaldet Kasper - ruller pasta ud i lange baner. Foto: Jan Jensen

Tasting menu

Pandemien slukkede og lukkede Restaurant Ilden. Lokalerne er genkendelige, men køkkenet er bygget om, og nu er der to store stenovne som skal løfte stedets nye identitet.

Pizzamesteren mener, at man bør drikke rødvin til italiensk mad, så derfor er vinkortet omfattende.

Der kan også købes øl og andre drikkevarer, ligesom Rosmarino laver en god espresso. Den er Alan Victor Bulut mester for. Han er den daglige bestyrer af Rosmarino.

- Jeg har været i branchen i godt 20 år, og jeg er så glad for dette sted. Jeg glæder mig til at introducere kunderne for specialiteter. Det bliver en ny oplevelse, og man kan prøve vores tasting-menu - og smage lidt af det hele, siger Alan Victor Bulut og tilføjer, at der også er mulighed for takeaway.

Gourmetpizza a la pizzamesteren Mario Signorile. Han har været i Næstved for at lære fra sig. Foto: Sebastian AT Diaco

arrow Bilbrand ved loppemarked
01. september 2021 kl. 13:23 Opdateret: kl. 13:24
arrow Vinylernes paradis: Plademesse med nyt koncept
01. september 2021 kl. 10:04 Opdateret: kl. 10:04
arrow Kirken på kollisionskurs med krav om guld
01. september 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 17:03
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk