17. januar 2019
Jeanette Berthelsen og Frank Trasborg Hansen med deres nyfødte søn, som formentlig skal hedde Elias. Fotos: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Jeanette Berthelsen og Frank Trasborg Hansen med deres nyfødte søn, som formentlig skal hedde Elias. Fotos: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elias - den sidste født på Næstved Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elias - den sidste født på Næstved Sygehus
Næstved - 14. maj 2018 kl. 08:22
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den blå dør til fødestue 6 er lukket. Der er helt stille på stuen, men der kan høres barnegråd fra en anden fødestue på samme gang.

arrow Læs også: Slut med fødsler på Næstved Sygehus

Det var i lørdags, Jeanette Berthelsen fødte en lille dreng på 3220 gram og 50 cm lang.

- Han er sund og rask og lige, som han skal være, siger far Frank Trasborg Hansen til Sjællandske.

Navnet er de lidt uenige om, men storesøster Emilie på 17 år, som har været med til fødslen, synes, han skal hedde Elias. Så det bliver navnet - i hvert fald indtil videre.

- Jeg vil bare godt se, når de er helt nyfødte. Jeg sad ved siden af, og det var ikke så slemt, som jeg troede det ville være, fortæller den stolte storesøster om oplevelsen. Hun fik også lov til at klippe navlestrengen.

- Det var lidt underligt. De er lidt ulækre og seje, konstaterer hun.

De nybagte forældre ståler af glæde, men de er også trætte og ser frem til at komme hjem med deres lille ny. Her venter storebror Michael på 18 måneder, og de er spændte på, hvordan han vil reagere på sin nye lillebror.

Elias er blandt de allersidste børn, der ser dagens lys for første gang på fødeafsnittet på Næstved Sygehus. Afdelingen er nu flyttet til Slagelse.

Parret bor i Skælskør, så for dem betyder det ikke så meget, om de skal køre til Næstved eller Slagelse Sygehus, så længe der er det rette udstyr og professionelt personale, siger de.

Frank Trasborg Hansen synes dog, det er lidt vemodigt.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at der ikke skal være en fødeafdeling i en så stor by som Næstved. Det er nok også fordi, jeg er opvokset i byen, siger den stolte far.

- Det er jo fordi, de samler det hele et sted for at gøre det nemmere. Jeg har ikke rigtig tænkt så meget over det, men det er da lidt mærkeligt, supplerer den nybagte mor.

Elias var ikke planlagt. Parret havde tidligere fået at vide, at de ikke kunne få flere børn. Det kom derfor som noget af en overraskelse, da Jeanette Berthelsen blev gravid.

- Det må man sige. Nu skal jeg ikke have flere, siger hun.

Fødslen gik, som den skulle. Elias skulle dog have lidt hjælp ti at komme ud. Vandet gik allerede fredag tidlig morgen kl. 3.30, men der kom ingen veer.

Parret ventede og ventede, og da der ingenting skete, kørte de mod Næstved Sygehus. De ankom til fødeafdelingen lørdag morgen kl. 9, og Jeanette Berthelsen blev sat i gang kl. 12.50. Og så gik det ellers stærkt, og veerne tog til. 16.23 lå hun med Elias i sine arme.

- Når først det er overstået, er det dejligt, erklærer hun.

arrow Baby med fart på - født på 25 min.
23. april 2018 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:18
arrow De sidste børn på Næstved Sygehus
23. april 2018 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:16
arrow Ny fødeafdeling på Slagelse Sygehus snart klar til indvielse
01. februar 2018 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk