30. maj 2020
Laura Holm (tv.) og Viktorie Minhova oplever ikke mobning i hverdagen, men de støder indimellem på det på de sociale medier. De er opmærksomme på, at man skal passe på.
Laura Holm (tv.) og Viktorie Minhova oplever ikke mobning i hverdagen, men de støder indimellem på det på de sociale medier. De er opmærksomme på, at man skal passe på.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever: Vigtigt at være en del af et fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever: Vigtigt at være en del af et fællesskab
Næstved - 26. januar 2019 kl. 05:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Laura Holm og Viktorie Minhova er begge 15 år og elever i 9. klasse på Fladsåskolen. De var blandt tilhørerne, da Girl-Talk.dk var forbi skolen torsdag for at tale med og lytte til de unge piger om forskellige udfordringer, der kan være i et ungdomsliv.

arrow Læs også: GirlTalk: Piger får nogen at snakke med

De blev begge inspireret af foredraget og kunne nikke genkendende til flere af de ting, rådgiverne talte om.

Laura Holm og Viktorie Minhova bliver dagligt præsenteret for idealer på de sociale medier og forventninger til, hvordan tingene skal være, og hvordan man skal se ud. De bruger begge Facebook, Instagram og Snapchat og følger kendisser som Kim Kardashian og Kylie Jenner.

Det er dog ikke noget, de umiddelbart lader sig påvirke af, er pigerne enige om.

- Når man ser alle de her billeder af folk, der er populære, vil man måske gerne have det selv. Men ingen er perfekte, siger Viktorie Minhova.

Fordraget satte en del tanker i gang hos de to piger i forhold til, hvor vigtigt det er at få talt om tingene, og ikke gå med dem selv. Og hvor vigtigt det er, at være en del af et fællesskab og ikke føle sig udenfor.

- Det er super vigtigt at have venner. Man vil gerne have nogen, man kan dele tingene med. Det er vigtigt at få taget alle med i fællesskabet, så ingen føler sig ensomme, siger Viktorie Minhova.

Det er Laura Holm enig i. Hun fortæller, at selv om man får en kæreste, man er glad for og gerne vil være sammen med, skal man huske veninderne.

- Jeg har selv oplevet at bruge lidt for meget tid på en kæreste. Jeg glemte lidt dem i det, for jeg ville hellere være sammen med ham end dem, siger hun.

Viktorie Minhova og Laura Holm kan begge mærke, at der stilles krav til dem i forhold til udannelse og fremtid. For Viktorie Minhova betyder gode karakterer rigtig meget.

- Det er noget, der viser hvordan man klarer sig. Det afgør ens fremtid, siger hun.

Laura Holm tager det lidt mere stille og roligt.

- 12-taller fylder ikke så meget. Hvis jeg får en 10-tal, så ved jeg, at der er noget, jeg kan forbedre, siger hun.

GirlTalk.dk besøgte også Vor Frue Skole i Næstved, og i dag lægger de vejen forbi ZBC. Det er Spar Nord Fonden, der i samarbejde med Næstved Bibliotek og skolerne arrangerer foredragene.

Torsdag den 28. februar klokken 19 til 20.30 er der »forældreaften« på Næstved Bibliotek. Her får teenageforældrene selv mulighed for at lytte til og tale med Anna Bjerre fra GirlTalk.

Billetter kan købes på www.naesbib.dk og koster 25 kroner.

arrow Billedserie: Alle har brug for en at tale med
25. januar 2019 kl. 20:56 Opdateret: kl. 13:44
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk