28. oktober 2020
Richard Andersens fårefarm blev eksproprieret en bidende kold oktoberdag. Han skal fraflytte ejendommen ved årskiftet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Richard Andersens fårefarm blev eksproprieret en bidende kold oktoberdag. Han skal fraflytte ejendommen ved årskiftet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspropriationen er slut: Nu går Baltic Pipe-arbejdet i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspropriationen er slut: Nu går Baltic Pipe-arbejdet i gang
Næstved - 03. december 2019 kl. 09:18
Af Kim Palm

Samtlige ekspropriationer er slut og arkæologerne har afsluttet undersøgelser af fund fra fortiden. Det betyder, at Energinet nu kan gå i gang med at anlægge arbejdsveje, der fører ind til den kommende kompressorstationen i Everdrup ved Næstved, der skal pumpe norsk naturgas til Polen.

arrow Læs også: Stor billedeserie: Cykeldemo mod Baltic Pipe

- I første omgang skal vi anlægge en vej, så vi kan komme ind på området. Derefter skal området ryddes og byggemodnes, siger projektleder for kompressorstationen Steffen Engberg.

Det er entreprenørvirksomheden Arkil, der står for arbejdet med at forberede området til kompressorstationen. De skal anlægge omkring 1,2 kilometer adgangsveje og byggemodne det kommende stationsområde. Blandt andet skal Richard Andersens fårefarm rives ned, og der skal etableres en brooverkørsel over Krobækken fra Rønnedevej.

- Richard Andersen fraflytter først ejendommen ved årsskiftet, men vi kan godt gå i gang på den øvrige del af arealet, siger Steffen Engberg.

For at mindske generne for de omkringboende har Energinet samtidig søgt om tilladelse til at anlægge jordvolde rundt om kompressorstationen. Det sker ved hjælp af overskudsjord fra byggeprojektet.

Der skal også plantes et bredt bælte af buske og træer. Oprindelige var det planen at plante stedsegrønne træer, der kunne skærme for kig til kompressorstationen året rundt. Men af hensyn til hasselmusen, der lille fredede syvsover, skal beplantningen i stedet primært bestå af løvtræer.

Arbejdet med byggemodning vil stå på indtil udgangen af april 2020 og Baltic Pipes kommende kompressorstation forventes at være klar til at pumpe naturgas til Polen i oktober 2022.

arrow Modstandere af Baltic Pipe cykler i protest
04. juni 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 22:03
arrow Debat: Baltic Pipe kan stoppes
19. maj 2020 kl. 14:20 Opdateret: kl. 09:38
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk