20. oktober 2020
Mobilkranen endte i kanalen, da den var ved at hejse Hans Peter Christensens sejlbåd i land efter sæsonen. Foto: Preben Madsen/Media Næstved.
Mobilkranen endte i kanalen, da den var ved at hejse Hans Peter Christensens sejlbåd i land efter sæsonen. Foto: Preben Madsen/Media Næstved.
Foto: Preben Madsen/Media Næstved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksperter skal vurdere kranulykken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksperter skal vurdere kranulykken
Opdateret 23. september 2018 kl. 13:35
Næstved - 22. september 2018 kl. 05:58
Af Kim Palm

Der kan gå fem til seks uger,inden politiet afgør om der skal rejses sigtelse mod ejeren af AB Marine efter tragedien på Næstved Havn mandag den 10. september, hvor den 74-årige lystsejler, Hans Peter Christensen mistede livet.

arrow Læs også: AB Marine solgt: Nye ejere fører marinecenter sikkert videre

Det fortæller politikommisær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Mads Justesen, efter at Arbejdstilsynet netop er blevet færdige med deres undersøgelse af ulykken, hvor AB Marines mobilkran styrtede ud over kajkanten og ned i den lystbåd, hvor Hans Peter Christensen befandt sig.

- Vi afventer fortsat bilinspektørens rapport, og vi har også allieret os med en ekspert i mobilkraner. Resultatet af deres undersøgelser bliver afgørende for om der skal rejses sigtelse eller ej, siger Mads Justesen.

Sjællandske har søgt aktindsigt i rapporten fra Arbejdstilsynet. Her fremgår det, at mobilkranen har været til lovpligtigt serviceeftersyn inden for de seneste 12 måneder og at tilsynet ikke har fundet nogen overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Samtidig dokumenteres ulykken fra alarmen gik og til Hans Peter Christensen senere blev trukket livløs op af vandet. Arbejdstilsynet skriver endvidere, at tilsynet afventer den endelige politirapport, før de tager stilling til sagens videre forløb.

Hans Peter Christensen, der var sjette generation i et af byens kendte VVS-firmaer, blev bisat i går fra Sct. Peders kirke.

arrow Nekrolog: Sejlernes ven er død
31. december 2019 kl. 07:45 Opdateret: kl. 16:16
arrow Efter dødsulykke: Havnen indgår forlig med AB Marine
25. april 2019 kl. 08:40 Opdateret: kl. 08:47
arrow Kranfører sigtes for uagtsomt manddrab
15. marts 2019 kl. 20:40 Opdateret: kl. 16:45
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk