20. maj 2019
I tirsdag var der over 200 skarver ved deres vanlige plads ved mosen. Kanonslag har i første omgang skræmt størstedelen væk. Foto: Jeppe Hee Rømer
gallery icon

Se billedserie

I tirsdag var der over 200 skarver ved deres vanlige plads ved mosen. Kanonslag har i første omgang skræmt størstedelen væk. Foto: Jeppe Hee Rømer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspert: Meningsløst at skræmme skarver med kanonslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert: Meningsløst at skræmme skarver med kanonslag
Næstved - 01. september 2017 kl. 06:30
Af Tekst af Jeppe Hee Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Kommune har igangsat planen om at skræmme cirka 200 skarver væk fra Holmegårds Mose. Det sker ved hjælp af kanonslag, som skal forstyrre fuglenes nattesøvn. Den tilgang kan meget vel virke på den korte bane, men alligevel medfører den kritik fra Dansk Ornitologisk Forening.

arrow Læs også: Jæger skyder midt i byen - forhadte fugle skal udryddes

- Lige nu sidder der relativt få skarverne blot ved en enkelt sø. Når man skræmmer dem væk, risikerer vi, at de slår sig ned andre steder og tilfører næringsstoffer til andre søer, forklarer Knud Flensted, der er biolog i Dansk Ornitologisk Forening.

Skarven er en fredet fugl, men dens ekskrementer ødelægger den unikke natur i Holmegårds Mose. Mosen er også fredet, og derfor skal skarven væk i en fart.

Knud Felsted synes ikke, at skarven ødelægger naturen. Derimod mener han, at den blot er en del af naturen. Han ser helst, at man blot lader den blive siddende.

- Holmegårds Moses natur er på ingen måde truet af skarvernes tilstedeværelse. Det er meningsløst at skræmme skarverne væk på den måde. Det vil yderligere tage en årrække før søen er ren alligevel, udtaler han.

200 er blevet til 15
Før var der 200 skarver i Holmegårds Mose, men efter der de sidste dage er blevet skudt med kanonslag, er der nu kun 15 tilbage. Et eller andet sted må der altså sidde cirka 185 skarver i et træ, de ikke plejer at sidde i. Hvor præcis det træ er, ved man ikke endnu.

Jægerrådsformand Steen Ulrich Rasmussen forklarer, at fuglene er fløjet mod nordøst, så han ved, hvilken retning han skal lede.

- Mosen er kæmpestor, så vi ved ikke, hvor fuglene er fløjet hen.

- Det skal jeg bruge de næste dage på at undersøge, siger han.

Ud over at finde skarvens nye tilholdssted, vil Steen Ulrich Rasmussen fortsætte sin kanonslagsaffyring for at få de sidste skarver væk fra den udsatte sø i mosen.

arrow Holmegaards Mose er nu skarvfri
15. september 2017 kl. 07:03 Opdateret: kl. 15:08
arrow Der skydes skarver med kanonslag
30. august 2017 kl. 14:00 Opdateret: kl. 11:11
arrow Kanonslag skal skræmme skarverne væk fra mosen
24. august 2017 kl. 19:02 Opdateret: kl. 16:12
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk