15. juli 2020
Det kan være sidste gang, at den ellers populære klumme »Det Stod« med stort og småt fra fortiden bliver bragt i Sjællandske.
Det kan være sidste gang, at den ellers populære klumme »Det Stod« med stort og småt fra fortiden bliver bragt i Sjællandske.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlysning: Hjælp - ellers er »Det Stod« ved at være historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlysning: Hjælp - ellers er »Det Stod« ved at være historie
Næstved - 12. januar 2020 kl. 08:00
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis nogen har lyst til at levere populær lørdagsklumme, så er der plads i NæstvedArkivernes læsesal ellers slutter historien i dag lørdag. Lige her.

arrow Læs også: Hjælp arkivet med at dokumentere krisen

Det er sidste gang Sjællandske kan bidrage til læsernes historiske viden i den ugentlige klumme »Det Stod i Næstved Tidende«.

Arkivnissen Henrik Bech Christensen fra NæstvedArkiverne har i flere år leveret den lokalhistoriske gennemgang af stort og småt fra Næstved. Men nu er det slut. Arkivnissen stopper sit gravearbejde og går på pension. Det har ellers været værdsat blandt læsere og på redaktionen at få lov til at se bagud og nogen gange klukke af latter over et skægt optrin i Næstved for 50 år siden.

Stadsarkivar Mie Andersen siger til Sjællandske, at det ikke er muligt at finde nogen, der vil overtage den ugentlige gennemgang af, hvad der engang stod i Næstved Tidende (nu Sjællandske, red.)

Inden NæstvedArkiverne påtog sig opgaven med at læse de gamle papiraviser igennem, var det tidligere redaktør Aage Randrup Frederiksen, der slog ned på begivenheder for 25, 50, 75 og 100 år siden. I november 2015 døde Randrup med kælenavnet Frederik - 91 år gammel.

Mange har læst og talt om, hvad der stod i den populære lørdagsklumme.

Blandt andet om Nytårsaften 1944-45, hvor to af Byens Forlystelsesetablissementer holdt aabent Hus, nemlig Reci og Casanova, hvor tilsammen 4-500 Mennesker fejrede første Del af Nytaarsaften. Og hvordan den ny teknologi i 1995 gjorde det muligt at møde op på politistationen og med sit dankort var i stand til at betale en færdselsbøde.

Hvis du kender nogen, der vil indtage lokalarkivets læsesal og hver uge levere »Det stod i Næstved Tidende«, så kontakt endelig redaktionen: anna.moehl@sn.dk

arrow Se billeder: Her er nøglen til lokalhistorien
25. januar 2020 kl. 21:15 Opdateret: kl. 11:52
arrow Nazidokumenterne der forsvandt fra Rigsarkivet
23. januar 2020 kl. 13:20 Opdateret: kl. 16:32
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk