13. juli 2020
Medarbejdere fra skadeservicefirmaet Belfor var onsdag i gang med at tørre op og tørre ud på Næstved Sygehus. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Medarbejdere fra skadeservicefirmaet Belfor var onsdag i gang med at tørre op og tørre ud på Næstved Sygehus. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter monsterregn: Sygehus tørres fortsat op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter monsterregn: Sygehus tørres fortsat op
Næstved - 22. maj 2019 kl. 11:20
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Sygehus blev tirsdag ramt af massive vandskader, da et uvejr gled hen over byen og leverede 50,4 millimeter nedbør på tre timer.

Heraf faldt de 44,4 millimeter inden for en time og det betød, at vandet væltede op fra kloakkerne i sygehusets kælder.

Sygehusets egne pumper startede straks op men kunne ikke følge med indstrømningen af vand. Derfor måtte brandvæsenet og siden Beredskabsstyrelsen kaldes til stedet for at pumpe vand væk.

arrow Læs også: Monsterregn og vand i gaderne - Det vil ske igen

Onsdag formiddag var omkring 30 medarbejdere fra skadeservicefirmaet Belfor i gang med at tørre op og tørre ud, rengøre og desinficere de ramte afdelinger på sygehuset, hvor frygten især gik på om Nuklearmedicinsk scannerafsnit havde overlevet monsterregnen.

- Senere i dag får vi besøg af teknikere som skal afprøve scannerne og vi håber, at de har klaret frisag og at det hele virker, så vi igen kan tage imod patienter torsdag, siger driftsleder ved Næstved og Slagelse Sygehuse, Thomas Nordkvist Jensen.

Han satser på, at patienter i fysioterapi i ambulant behandling, øjenpatienter og kræftpatienter kan genoptage deres behandlinger på sygehuset efter endt optørring af de værst ramte områder.

I NK-forsyning, der håndterer regnvand, drikkevand og spildevand i Næstved Kommune, oplyser udviklings- og projektdirektør Peter Hougaard, at de godt var klar over, at sygehuset ville blive ramt af vandskader efter tirsdagens monsterregn.

- Det vil ske igen. Vores kloakker er slet ikke dimensioneret til at tage imod så store regnmængder, så vi må indstille os på, at problemerne og udfordringerne kommer igen, siger Peter Hougaard.

arrow Se billederne: Slagterbutik oversvømmet
21. maj 2019 kl. 14:50 Opdateret: kl. 14:49
arrow Fik 50 millimeter nedbør: Tæt på dobbelt skybrud
21. maj 2019 kl. 13:24 Opdateret: kl. 13:59
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk