1. oktober 2020
Kobberbakkeskolen har et underskud på 13 millioner kroner. De skal tilbagebetales over de næste fire år.  Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Kobberbakkeskolen har et underskud på 13 millioner kroner. De skal tilbagebetales over de næste fire år. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter millionunderskud på skole: Formand bakker op om ny ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter millionunderskud på skole: Formand bakker op om ny ledelse
Næstved - 01. april 2019 kl. 11:59
Af Mia Than West

Skolebestyrelsen på Kobberbakkeskolen bakker op om den spareplan, der er iværksat og som over de næste år skal nedbringe skolens millionunderskud. De har tiltro til, at ledelsen får rettet op på den sejlende økonomi.

arrow Læs også: Forældre: Millionunderskud gør vores syge børn raske

Det fortæller skolebestyrelsesformand Søren Schmidt Wienke.

Spareplanen blev fremlagt på skolebestyrelsesmødet torsdag aften, hvor skoleleder Klaus Da Cunha og pædagogisk leder Bo Dau Frederiksen var til stede. Planen skal sikre, at underskuddet på omkring 13 millioner kroner bliver tilbagebetalt frem mod juni 2023.

Skolen har etableret generel tilbageholdenhed, så der ikke anskaffes andet end det, der er helt nødvendigt i forhold til skolens primære drift. Der er blandt andet indført ansættelsesstop på skolens afdelinger, og der sættes ikke vikar på en opgave, før det er undersøgt, om fraværet kan dækkes af allerede ansat personale.

- Der var stor opbakning til det arbejde, Klaus har lavet. Han har mange gode tiltag. Vi hører det samme fra medarbejderne, siger skolebestyrelsesformanden.

- Der er ikke noget i den her sag, der har været tilfredsstillende. Det er en skodsituation, vi er havnet i. Vi har prøvet at tegne en streg i sandet, og så må vi kigge fremad, uddyber han overfor Sjællandske.

Skolebestyrelsen har ikke direkte indflydelse på selve handleplanen, men de skal senere på året være med til at beslutte og godkende et budget.

Derfor har de interesse i, hvordan økonomien samlet set ser ud.

Tidligere viceskolechef i Næstved Kommune, Jan Heilmann, deltog også i skolebestyrelsesmødet for at orientere om budgettet. Han blev i februar kaldt ind for at hjælpe taskforce gruppen med at kulegrave økonomien og lave en redegørelse og handleplan for, hvordan skolen kommer tilbage på ret kurs.

Redegørelsen viser, at der generelt har været manglende kontrol med vikardækning og manglende fokus på flytning af elever fra almen til specialtilbud på skolen. Der har også været manglende tilpasning af antal personaler og elever, som ikke er blevet rettet op hen mod skoleårets start og nu har givet en underskud på 13 millioner kroner og for meget personale.

Det kom noget bag på skolebestyrelsesformanden, at økonomien var løbet så meget løbsk. Skolebestyrelsen har ikke tidligere haft indblik i skolens økonomi, selv om de flere gange har forsøgt at få den tidligere ledelse i tale.

- Der har været stillet spørgsmål til økonomien flere gange. Der har man fået at vide, at der var styr på det, fortæller Søren Schmidt Wienke.

Det skal der laves om på. Det fremgår af handleplanen, at såvel den samlede ledelse som MED-udvalg og skolebestyrelse løbende skal orienteres om skolens økonomiske situation. Det glæder Søren Schmidt Wienke, der sammen med resten af skolebestyrelsen vil arbejde for at sikre, at det går mindst muligt ud over børnene.

- Det gør vi ved at holde ledelsen i ørene, så vi ikke bliver holdt helt ude af, hvad status er. Så kan vi råbe vagt i gevær, hvis der opstår noget, vi ikke synes er i orden, siger han.

- Det bliver hårdt hele vejen rundt, men især for personalet. Det er dem, der skal løbe en lille smule stærkere.

Skolebestyrelsen har fuld forståelse for, at det kan tage lidt tid at få justeret tingene - især i forhold til skolens specialtilbud. De håber på at undgå en fyringsrunde.

Der vil fremover også være fokus på, at kommunikationen til forældrene forbedres, så man kan forhindre en elevflugt. Der vil komme et orienteringsmøde senere på foråret, hvor forældrene vil blive medindraget og orienteret om Kobberbakkeskolens status.

arrow Skolechef undgik næse efter millionunderskud
27. maj 2019 kl. 07:52 Opdateret: kl. 07:48
arrow Pensioneret viceskolechef skal redde kriseramt skole
03. maj 2019 kl. 07:36 Opdateret: kl. 17:34
arrow Forældre i oprør: Besparelser rammer børn med særlige behov
24. april 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:03
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk