19. oktober 2019
Annette Kruhøffer flytter om kort tid ind i den nyrenoverede præstegård i Glumsø sammen med sin mand Thomas Knudsen. Hun indsættes som sognepræst fra den 1. december. Privatfoto
Annette Kruhøffer flytter om kort tid ind i den nyrenoverede præstegård i Glumsø sammen med sin mand Thomas Knudsen. Hun indsættes som sognepræst fra den 1. december. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter mere end et års ventetid på en fast præst: Ny sognepræst indsættes 1. søndag i advent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter mere end et års ventetid på en fast præst: Ny sognepræst indsættes 1. søndag i advent
Næstved - 06. november 2018 kl. 19:44
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glumsø, Bavelse og Næsby kirker får ny sognepræst.

arrow Læs også: Endnu en kirke er med: Drop-ind-dåb vinder frem

Det er dog ikke et helt ukendt ansigt, for menighedsrådet har enstemmigt valgt, at pastoratets konstituerede sognepræst, Annette Kruhøffer, fastansættes fra den 1. december.

- Vi ønsker os en teologisk stærk præst med et rummeligt kristent syn og en levende forkyndelse. Det skal være en præst, der åbner kirken for det lokale engagement, så vi får fælles ejerskab, fortæller formand for menighedsrådet, Anni Olsen.

- Vi ønsker en præst, der »tør« give slip, så der gennem sparring gives ansvar i samarbejde med menighedsråd og de frivillige. De ønsker indfrier hun, konstaterer formanden overfor Sjællandske.

Annette Kruhøffer blev konstitueret sognepræst i Glumsø, Bavelse og Næsby kirker i marts.

I september blev hun desuden indsat i en midlertidig stilling som sognepræst i Tyvelse, efter tidligere sognepræst og provst Vagn Birk Jensen gik på pension ved udgangen af august.

Nu er Annette Kruhøffer udnævnt til sognepræst i Glumsø, Bavelse og Næsby sogne af kirkeminister Mette Bock (LA). Kirkerne har været uden fast sognepræst, siden provst Connie Bondesen Beier gik på pension i sommeren 2017.

Ansættelsen af en ny sognepræst trak ud, fordi præstegården i Glumsø trængte til en gennemgribende restaurering, før en ny præst kunne flytte ind.

Den opgave blev afsluttet i eftersommeren, og stillingen som sognepræst blev efterfølgende slået op. 12 søgte stillingen, og menighedsrådet valgte at høre fire prøveprædikener.

De var dog slet i tvivl om, at samarbejdet med Annette Kruhøffer skal fortsætte også fremover.

- Annette har allerede vist, at hun inddrager menigheden i sin udførelse af teksterne. Hun opfylder de ønsker, vi har haft til en fastansat præst, fastslår Anni Olsen.

Annette Kruhøffer indsættes i embedet ved højmessen i Glumsø Kirke den 2. december klokken 10.30. Det er første søndag i kirkeåret og 1. søndag i advent. Indsættelsesceremonien bliver forestået af provst Anna Helleberg Kluge fra Næstved Provsti.

arrow Farvel, Vagn - Vi kommer til at savne dig
21. august 2018 kl. 08:25 Opdateret: kl. 08:23
arrow Afsked med Connie Beier
25. juli 2017 kl. 08:14 Opdateret: kl. 12:50
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk