16. juli 2019
Der vil fortsat være byfest i Fuglebjerg. Billedet her fra byfesten i 2017, som gav et underskud på omkring 100.000 kroner. Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Der vil fortsat være byfest i Fuglebjerg. Billedet her fra byfesten i 2017, som gav et underskud på omkring 100.000 kroner. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter kæmpe underskud: Byfestforening nedlægger sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter kæmpe underskud: Byfestforening nedlægger sig selv
Næstved - 23. januar 2019 kl. 07:31
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kreditorerne vil ikke længere være med. Derfor indkalder »Foreningen for Fuglebjerg Byfest af 2017« til ekstraordinær generalforsamling. Eneste punkt på dagsordenen at er lukke foreningen. Det fortæller den nuværende formand, Maria Andersen, der har været med i foreningen, siden den blev stiftet i starten af 2017.

arrow Læs også: Ankers Tivoli afviser kritik: Ville ikke træde byfest over tæerne

- Det eneste, der er sikkert er, at der bliver en byfest i år, men selve byfestforeningen bliver lukket ned. Vores kreditorer har sagt, at de ikke vil være med mere. Med den gæld vi har, kan vi ikke fortsætte. Vi kan ikke skaffe flere penge, konstaterer formanden overfor Sjællandske.

I slutningen af oktober 2016 valgte samtlige medlemmer af det tidligere byfestudvalg at trække sig - uden begrundelse. Det så længe ud til, at den traditionsrige byfest i Fuglebjerg var en saga blot. Men nye frivillige ildsjæle tog over, og den nye forening blev stiftet. Det blev dog kortvarigt. Byfesten i 2017 gav et underskud på omkring 100.000 kroner.

Inden byfesten i 2018 trak Annie Eriksen sig som formand for bestyrelsen. Hun var ellers en af initiativtagerne, der besluttede at kæmpe for at holde fast i en byfest. Siden har de fem tilbageværende medlemmer af bestyrelsen kæmpet for at få samlet en stor del af pengene. Gælden i foreningen er nu på omkring 42.000 kroner. Men kreditorerne har mistet tålmodighenden.

- Hvis vi ikke havde haft gælden, havde der været overskud sidste år. Vi gjorde virkelig, hvad vi kunne, og vi gav det en chance. Vi kan ikke blive ved med at kæmpe mere. Det er opslidende, siger Maria Andersen.

Det betyder dog ikke, at det er slut med byfest i Fuglebjerg. Det bliver fremover en række foreninger fra Fuglebjerg- og Sandvedområdet, der i fællesskab kommer til at stå for planlægning og afvikling af byfesten.

Den ekstraordinære generalforsamling finder sted på Fuglebjerg Bibliotek onsdag den 13. februar klokken 17. Byfesten i 2019 - som i forbindelse med nedlæggelsen af foreningen ændrer navn til Fuglebjerg-Sandved Byfest, afholdes i uge 36 fra torsdag den 5. september til søndag den 8. september.

arrow Byfesten er aflyst: Bange for underskud i kassen
27. juni 2019 kl. 17:33 Opdateret: kl. 10:01
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk