6. december 2020
Dorthe Rinfeldt har absolut intet godt at sige om LLO Næstved og den bistand hun blev tilbudt, da beboerne søgte hjælp i foreningen. Foto: Kim Palm
Dorthe Rinfeldt har absolut intet godt at sige om LLO Næstved og den bistand hun blev tilbudt, da beboerne søgte hjælp i foreningen. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter fund af fugt og svamp i lejligheder: Beboere fik ingen hjælp - kun øvle bøvle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fund af fugt og svamp i lejligheder: Beboere fik ingen hjælp - kun øvle bøvle
Næstved - 19. november 2020 kl. 20:17
Af Kim Palm

Lejernes LO i Næstved er lukket, efter at landsledelsen har ekskluderet lokalafdelingen på grund af ubetalt gæld til skat og andre kreditorer. Samtidig beskylder afdelingen i Nykøbing Falster LLO Næstved for sjusk og slendrian. Et billede som Dorthe Rinfeldt nikker genkendende til.

arrow Læs også: Debat: LLO Næstved siger tak og takker af

- En gang øvle-bøvle. Det var hvad vi fik, siger hun.

Dorthe Rinfeldt er ikke imponeret over den hjælp, der blev ydet, da Dorthe og de øvrige beboere i rækkehusene på Leif Panduros Vej søgte hjælp og bistand hos den nu ekskluderede afdeling af Lejernes Landsorganisation i Næstved.

- Den lå ellers lige til højrebenet, da vi opdagede, at vi blev opkrævet husleje for et lejemål på 116 kvadratmeter, selvom boligerne ifølge BBR-meddelelsen kun er mellem 81 og 84 kvadratmeter. Nogle af os døjer også med fugt og svamp i boligerne. Derfor gik vi til LLO, siger Dorthe Rinfeldt.

Magen til klovn

Beboerne indbetalte deres kontingent til foreningen. Men der skete ingenting, indtil formanden dukkede op.

- Ja tak, så kom Karl Erik Rasmussen på besøg. Han havde tydeligvis ikke begreb om noget som helst og øvle-bøvlede rundt i det. Magen til klovn skal man lede længe efter, siger Dorthe Rinfeldt.

Sammen med de øvrige beboere var Dorthe til møde med den lokale LLO-afdeling. Men da der intet skete med deres sag, blev det til sidst for meget og beboerne orkede ikke mere LLO.

- Så sad Karl Erik ellers og mulede noget henne i hjørnet, da vi fortalte ham, at vi i stedet søgte hjælp hos afdelingen i Nykøbing. Her blev vi mødt af en helt anderledes kompetent sagsbehandling og første sag er nu på vej i huslejenævnet, fortæller hun.

Ingenting for pengene

Samlet set har beboerne indbetalt omkring 10.000 kroner til LLO Næstved -penge der ifølge Dorthe Rinfeldt er spildt på manglende sagsbehandling.

- Det var en absolut dårlig oplevelse og spild af tid og penge. Lige til nul stjerner, lyder dommen fra Leif Panduros Vej.

Karl Erik Rasmussen fra den nu ekskluderede afdeling af LLO erkender at sagsbehandlingen ikke var optimal.

- Det var en dybt kompliceret sag med 17 forskellige lejekontrakter og skiftende udlejere. Den giver bestemt ikke et retvisende billede af det arbejde vi har udført for at hjælpe lejerne, siger Karl Erik Rasmussen.

LLO Næstved føler sig udsat for chikane og undergravende virksomhed og har derfor anmeldt afdelingen i Nykøbing Falster til politiet, mens landsledelsen i LLO er blevet meldt til Datatilsynet for misbrug af medlemsoplysninger.

arrow Boligballade: Lejere betaler til ekskluderet forening
21. november 2020 kl. 16:51 Opdateret: kl. 14:37
arrow Beskyldinger om nepotisme hos LLO: Derfor er de meldt til politiet
18. november 2020 kl. 19:40 Opdateret: kl. 15:41
arrow Gæld, sjusk og slendrian: LLO ekskluderer lokalafdeling
18. november 2020 kl. 04:44 Opdateret: kl. 09:18
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk