26. marts 2019
Johan Askær Pram Poulsen er en af dem, vi var med til at hylde i går. Han har været udsendt på flere skarpe missioner og var tæt på at miste livet i Afghanistan. Privatfoto.
Johan Askær Pram Poulsen er en af dem, vi var med til at hylde i går. Han har været udsendt på flere skarpe missioner og var tæt på at miste livet i Afghanistan. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter flagdag: Johan er en af dem vi flagede for i går

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flagdag: Johan er en af dem vi flagede for i går
Næstved - 06. september 2018 kl. 16:45
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Busserne flagede, da Næstveds veteraner blev hyldet i går. Med sammenkomst i byrådssalen, parade ved mindestenen i Grønnegade og Gudstjeneste i Sct. Mortens Kirke. For 10. gang hyldede vi de 60.000 danskere, der har været udsendt i international tjeneste.

arrow Læs også: Vordingborg mindede soldater på flagdagen

En af dem vi flagede for og var med til at hylde, er Næstved Kommunes veterankoordinator, Johan Askær Pram Poulsen.

Han har været udsendt flere gange. I både Irak og Afghanistan. Han har oplevet krig tæt på flere gange, og er blevet tildelt Forsvarets Medalje for Sårede i Tjeneste. Altså en af dem, der har mærket på egen krop, hvad det vil sige at stille op for sit land og mærke alvoren og døden snige sig tæt på ved missioner i udlandet.

6. september 2011 står for Johan Askær Pram Poulsen som en dato, der ikke er nem at glemme. Det var under en rekognosceringspatrulje tæt på lejren i Hazrat, at døden kom tæt på.

- Jeg går ved siden af vejen med et par meters afstand til en tolk, da tolken pludselig træder på en vejsidebombe. Da jeg kommer til mig selv, kan jeg kun se hvad der svarer til hullet på en enkrone på begge øjne. Jeg kan mærke at jeg bløder. Det første der går gennem mit hoved er: Det her skete bare ikke, erindrer Johan Askær Pram Poulsen.

Soldaten fra Næstved blev sendt såret hjem til familien.

Han har stadig ar i ansigtet og ryggen bliver aldrig, hvad den har været. Men han er lykkelig over at være i live og siden er familien vokset med yderligere to børn.

- Jeg synes det er vigtigt også at fortælle om bagsiden af medaljen. Derfor deler jeg gerne min historie, siger han.

I dag er Johan Askær Pram Poulsen kaptajn på Antskovskov Kaserne og hjælper samtidig veteranerne i hjembyen Næstved. Han er stolt, når Danmark hylder sine helte.

- Vi har været med til at gøre en forskel. For nogle med livet som indsats. Derfor er Flagdagen vigtig, ikke bare for os, men for hele Danmark, siger kaptajnen fra Næstved.

arrow Se billeder og video: Veteraner hyldet på flagdag
05. september 2018 kl. 16:22 Opdateret: kl. 16:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk