20. oktober 2020
Efter dødsulykken i september sidste år fik AB Marine forbud mod at hejse både op og sænke dem i igen. Nu har virksomheden indgået forlig med havnen.
gallery icon

Se billedserie

Efter dødsulykken i september sidste år fik AB Marine forbud mod at hejse både op og sænke dem i igen. Nu har virksomheden indgået forlig med havnen.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter dødsulykke: Havnen indgår forlig med AB Marine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter dødsulykke: Havnen indgår forlig med AB Marine
Opdateret 25. april 2019 kl. 08:47
Næstved - 25. april 2019 kl. 08:40
Af Kim Palm

Efter dødsulykken den 10. september 2018 har AB Marine haft forbud mod at hejse både op og sænke dem i vandet igen. Men nu lysner det for såvel firmaet på Næstved Havn samt for de lystsejlere, der har gjort brug af AB Marine. Næstved Havn har indgået forlig med AB Marine. Og forliget betyder, at bådcenteret kan genoptage aktiviteterne på Næstved Havn, fortæller formanden for havneudvalget, Kristian Skov-Andersen.

arrow Læs også: AB Marine solgt: Nye ejere fører marinecenter sikkert videre

- Forliget betyder, at AB Marine kan fortsætte på uændrede vilkår. Siden 1970'erne har Arild B. Hansen haft gratis råderet over kajen på havnen, og det kan han eller en fremtidig ejer af bådcenteret fortsat gøre brug af, siger Kristian Skov-Andersen.

Efter dødsulykken i september reagerede havnen ellers prompte med forbud, skiltning og fjernelse af pullerter fra kajen. Men nu kan der atter sænkes både i vandet, så sejlerne kan blive klar til sæsonen. Og det er en god nyhed, siger formanden for Næstved Sejlklub, Torben Søndergaard Nielsen.

Flere lokale nyheder - få nyhedsbrevet

- Vi har i mange år været glade for Arild og hans virksomhed og en del sejlere kom i problemer, da havnen udstedte forbud efter dødsulykken, hvor en del af bådejerne måtte flytte deres både med blokvogn, siger Torben Søndergaard Nielsen.

Selvom der nu er indgået forlig mellem havnen og AB Marine venter der formentlig fortsat et retsligt efterspil. I marts blev Arild Bornakke Hansen nemlig sigtet for uagtsomt manddrab. Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi burde ejeren af AB Marine have vidst, at den kran der blev brugt til ophaling havde defekte bremser. Ved ulykken omkom den 74-årige lystsejler Hans Peter Christensen, da kranen styrtede ned i hans båd, der var ved at blive hejst op af vandet. Politiet har nu afsluttet sagsbehandlingen og har overladt det til anklagemyndigheden, at afgøre om der skal rejses tiltale.

arrow Nekrolog: Sejlernes ven er død
31. december 2019 kl. 07:45 Opdateret: kl. 16:16
arrow Kranfører sigtes for uagtsomt manddrab
15. marts 2019 kl. 20:40 Opdateret: kl. 16:45
arrow Efter dødsulykke på havnen: Kommentar fra AB Marine
20. oktober 2018 kl. 19:00 Opdateret: kl. 19:00
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk